Home / News / HABER / DAVA / Ankara Akan Müslüman Kanına Duyarsız Kalmadı
turkiye vilayeti

Ankara Akan Müslüman Kanına Duyarsız Kalmadı

Mısır’daki katliamları kınamak için Ankara’da bir gösteri Binlerce Ankaralı Müslüman Mısırlı Müslüman kardeşlerinin yalnız olmadığını, zalimlerin karşısında mazlum Müslümanların ise yanında olduklarını tek bir ağızdan haykırdı.

Eylem Kocatepe Camiinde kılınan Cuma namazının ardından başta Suriyeli ve Mısırlı Müslümanlar olmak üzere tüm şehid Müslümanlar için kılınan gıyabi cenaze namazı ile başladı.

Daha sonra sayıları binleri aşan kadın-erkek, genç-yaşlı Müslümanlar ellerinde kelimeyi tevhid yazılı hilafet bayrakları ile ABD Büyükelçiliğine doğru yürüyüşe geçti. Allahu Ekber ve Lailahe İllallah Muhammedun Rasulullah sesleriyle Ankara sokaklarını inleten Müslümanların ABD Büyükelçiliği önüne gitmesi polis tarafından engellendi. Kenedy Caddesinde durdurulan coşkulu kalabalık burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın Açıklamasındaki konuşmasında Yılmaz Çelik; orada bulunma nedenlerinin Batılı ülkelerin yıllardır Müslümanların kabullenmesi için uğraştıkları demokrasi ve özgürlükler yalanını kabullenmediklerini göstermek, Amerikalı ve Avrupalı Devletlere uşaklık yapma adına kendi Müslüman halklarına zulmeden, acımaksızın kendi halklarını katleden, tüm zenginliklerine rağmen onları fakirleştiren uşak yöneticilerin uşaklığını ifşa etmek, sömürgeci Batılı devletlerin Müslümanlara dayattığı demokrasinin Irak’a gelirken neler yaptığını, camilerimizi nasıl bombaladığını, kadınlarımıza nasıl tecavüz ettiklerini unutturmamak, Batı’nın Suriye’de demokratik bir geçiş sağlamak adına yaklaşık üç yıldır yüz binlerce Müslüman’ı nasıl öldürttüğünü hatırlatmak, demokrasinin Müslümanlar için ne kadar tehlikeli ve ne kadar büyük bir yalan olduğunu Mısır örneği üzerinden tüm insanlığa haykırmak ve Müslümanları huzur ve refaha kavuşturacak yegâne nizamın İslam Nizamı olduğunu, Batılı devletlerden ithal edilmiş olan Demokrasi, Cumhuriyet ve Laikliğin kokuşmuş birer tağuti nizam olduğunu belirtmek olduğunu ifade etti.

Müslümanlar Allah RasulüSallallahu Aleyhi ve Sellem “Müslüman, yılanın soktuğu yerden bir daha sokulmaz” derken bugün hala niçin demokrasiden yüz çevirmemektedirler? sorusunu soran Çelik, oysaki İslam’ın da kendine özgü bir yönetim şekli olduğunu, onun da Hilafet olduğunu belirtti ve Rasulullah Sallalalahu Aleyhi ve Sellem’in Sonra (yeniden) Nübüvvet Minhacı üzere [Raşidi] Hilafet olacaktır.” şeklinde biten hadisini aktardı.

Çelik, basın açıklamasına; bizleri, kalplerimizi, beldelerimizi, Müslümanların yaşadığı devletleri ve ordularımızı birleştir şeklinde biten kısa bir dua ile son verdi.

Sonrasında tekbir ve sloganlar ile Atatürk Bulvarı boyunca onlarca kilometrelik bir konvoy oluşturan Müslümanlar Mısır Büyükelçiliği önüne gelerek zalimi ve zulmunü lanetleyen bir duadan sonra tekbir sesleriyle olaysız dağıldılar.

haber-resim

 

hizb-ut-tahrir.info

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir