Home / News / HABER / DAVA / Onlar için 28 Şubat hiç bitmedi!
islam devleti default

Onlar için 28 Şubat hiç bitmedi!

Hizb-ut Tahrir mensubu oldukları iddiasıyla yargılanan Müslümanlara cezalar yağdırılmaya devam ediyor.

Şiddeti bir yöntem olarak kabul etmedikleri bilinmesine rağmen Hizb-ut Tahrir mensupları yargılanmaya ve cezalara çarptırılmaya devam ediyor.

İslami siyasi bir parti olan Hizb-ut Tahrir mensuplarına bu kez Erzurum’dan ceza yağdı. 8 kişiye 6 yıl 3’er ay hapis cezası verildi. 9 kişinin yargılandığı davada M. Hanifi Ergin, Cengiz Karakuş, Rıfat Esen, Ferhat İncekan, Hacı Kaya, İsmail Kaya, Murat Genç ve Yunus Sezer ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken Erdem Aydın ise beraat etti.

Cezalara sert tepki gösteren Hizb-ut Tahrir Medya Bürosu, kendilerine yönelik baskılardan örnekler vererek, AK Parti hükümetinden bu keyfi uygulamalardan vazgeçmesini istedi.

Fikri ve siyasi çalışma yapan Hizb-ut Tahrir’li Müslümanlara reva görülen böylesi bir muamelenin ne insani, ne hukuki, ne de siyasi hiçbir izahatının olamayacağının vurgulandığı açıklamada, hukuksuzluğun, hükümetin kontrolünde 28 Şubat sürecinin devam ettiğinin de bir kanıtı olduğu belirtildi.

Hizb-ut Tahrir Medya Bürosu tarafından konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Somut bir gerekçe olmaksızın Hilafet için çalışan muhlis Müslümanlara böylesine ağır cezaların verilmesi, Müslümanların terör yaftasıyla zindanlara gönderilmesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin İslam’a olan düşmanlığının apaçık göstergesidir. Bunun başka hiç bir açıklaması olamaz. Ak Parti hükümeti, yargı ve güvenlik birimleri, hiç kimsenin malına ve canına kast etmemiş Müslümanlara yönelik bu keyfi uygulamadan artık vazgeçmelidir. 28 Şubat sürecindeki hukuk dışı uygulamalar Hizb-ut Tahrir’li Müslümanlar üzerinden hala devam etmektedir. Fikri ve siyasi çalışma yapan Hizb-ut Tahrir’li Müslümanlara reva görülen böylesi bir muamelenin ne insani, ne hukuki, ne de siyasi hiçbir açıklaması olamayacağı gibi mevcut hükümetin kontrolünde 28 Şubat sürecinin devam ettiğinin de bir kanıtıdır.

Nitekim 28 Şubat sürecinde Şahmerdan Sarı Hoca ve arkadaşlarına da uzun yıllara varan ağır cezalar verilmişti. 10 yıl cezaevinde yatıp çıktıktan iki yıl sonra tekrar aynı gerekçelerle ve aynı suçlamalarla haklarında dosya açılmış ve geçtiğimiz günlerde Şahmerdan Sarı Hoca ve arkadaşlarına toplamda 100 yıl gibi çok ağır bir ceza verilmişti. Bu hukuk dışı yargılama 28 Şubat’ın devam ettiğinin başka bir göstergesidir.

islahhaber

——————

Müslümanların Boş Paketlere Değil, Adaleti Ve Güvenliği Tesis Edecek Raşid-i Hilafet’e İhtiyacı Vardır

Erzurum’da Hizb-ut Tahrir’li Müslümanlara Ceza Yağdı

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir