Home / News / HABER / YORUM-İKTİBAS / Mahmut Kar: Buradan bir kez daha kamuoyuna önemle duyuruyorum
islam devleti default

Mahmut Kar: Buradan bir kez daha kamuoyuna önemle duyuruyorum

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu Başkanı Sayın Mahmut Kar Rudaw TV’nin haberine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu Başkanı Sayın Mahmut Kar Rudaw TV’nin haberine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklama;

Kamuoyunun Bilgisine

Merkezi Erbil’de bulunan Rudaw TV yayın organı, Hizb-ut Tahrir’in 19 Haziran 2015 Cuma günü gerçekleştirdiği Büyük Ümmet Yürüyüşü ve Sondan Önceki Çağrı amelinden sonra, Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı olarak şahsımdan konu ile ilgili röportaj talebinde bulundu. Bu röportajı 22 Haziran Pazartesi günü Rudaw TV’ye verdim. Röportaj 26 Haziran Cuma günü yayınlandı.

Röportajda; Hizb-ut Tahrir, Hilafet ve 19 Haziran 2015 Cuma günü yaptığımız “Sondan Önceki Çağrı” ameli ile ilgili sorular dışında, Musul’da Hilafeti ilan ettiğini iddia eden IŞİD ile ilgili soruları da cevapladım. Rudaw TV röportajı “Hizb-ut Tahrir: IŞİD İşgalci Değil” başlığı ile yayınladığı için bazı medya organları röportajı esasından ve içeriğinden saptırarak, Hizb-ut Tahrir’in IŞİD’i desteklediği, IŞİD’in katliam ve eylemlerini savunduğu ve IŞİD ile yakınlığı olduğu şeklinde haberler ile servis ettiler.

Buradan bir kez daha kamuoyuna önemle duyuruyorum.

Hizb-ut Tahrir 1952 yılında Filistin’de kurulmuş İslami siyasi bir partidir. Amacı, paramparça olmuş İslam coğrafyasını birleştirecek olan Raşidi Hilafet Devletini ikame etmektir. Bu amaca ulaşma metodu ise fikri ve siyasi mücadeledir. Hizb-ut Tahrir’in silahlı bir metodu hiçbir zaman olmadı ve olmayacaktır. Dolayısıyla Hizb-ut Tahrir’in silahlı yöntemi kabul eden IŞİD ile hiçbir ilişkisi yoktur. Hizb-ut Tahrir ve Hilafet’i karalamak için bu şekilde yapılan haberlerin tümü ise iftira ve yalandan ibarettir.

Ayrıca Hizb-ut Tahrir, IŞİD’in ilan ettiği Hilafet’in sahih bir Hilafet olmadığını birçok kez açıkça deklare etmiştir. IŞİD’in Hilafet’in ismiyle İslam ve Hilafet’i karaladığını, Hilafet adı altında katliam ve cinayetler işleyerek onu cürüm üstüne cürüm işleyen bir öcü gibi gösterdiğini de söylemiştir. IŞİD’in bu katliam ve cinayetleri işleyerek sömürgeci kâfirlere ve İslam düşmanlarına adeta yol hazırladığını da açıklamıştır.

Durum böyle iken, Hizb-ut Tahrir ve bu konudaki görüşleri herkes tarafından bilinirken, hala Hizb-ut Tahrir’in IŞİD’i desteklediğini söylemek, onun eylemlerini savunduğunu iddia etmek ve de bu tür yalan haberleri servis etmek art niyet taşımaktadır. Hizb-ut Tahrir ve Raşidi Hilafet’e olan düşmanlığı açığa çıkarmaktadır.

Rudaw TV’nin yayınladığı röportajda IŞİD’in işgalci olup olmadığı sorusuna verdiğim cevaba gelince, röportaj içeriğinde olduğu üzere evet bizatihi IŞİD’in işgalci olarak gösterilemeyeceğini söyledim. Çünkü asıl işgalciler kâfirlerdir. Asıl işgalciler Amerika, İngiltere, Rusya ve NATO’dur. Asıl işgalci güçler Suriye ve Irak topraklarını bombalayarak Müslümanları katleden Haçlı Koalisyonudur.

Müslümanların şunu çok iyi bilmesi gerekir: Kâfirler kendi işgalci yüzlerini gizlemek için Müslümanların arasına fitne tohumlarını ekerek, onları birbirine düşman kılarak birbirleri ile savaştırıyorlar. IŞİD ismi üzerinden İslam’ı ve tüm Müslümanları “terörist” gibi göstermeye çalışıyorlar. Bunu ise en çok medya aracılığıyla gerçekleştiriyorlar.

Ayrıca kâfirler Suriye devrimini kendi çıkarlarına hizmet edenler eliyle karalayıp çalmaya çalışıyorlar. Bunun için ABD’nin hizmetçisi olan katil ve zalim Baas rejimine karşı savaşmayan IŞİD’i, PYD’yi ve YPG’yi açıkça kullanıyor ve birbirlerine karşı savaştırıyorlar. Akan ve dökülen kan Müslüman kanı oluyor. Böylece Müslümanların birbirine karşı düşmanlığını artırıyorlar. Böylece ABD ve Batı işgalci yüzünü perdelemiş oluyor. Bu konuda Müslümanların uyanık olması gerekir. Kâfirlerin ve hizmetkârlarının İslam ve Müslümanlar üzerinde oluşturmak istedikleri kara propaganda fitnesine düşmememiz gerekir.

Bir kez daha tekrar ediyorum. Suriye ve Irak topraklarındaki asıl işgalci güçler Amerika, Batı ve Haçlı Koalisyonudur. IŞİD gibi örgütler ise ABD ve Batı’nın bu işgallerinde ancak payanda konumundadırlar. Sömürgecilerin işgallerine yol veren örgüt konumundadırlar.

Önemle Duyurulur…

Mahmut KAR

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı

 

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir