Home / News / HABER / DÜNYA / Almanya’da üniversiteler mescid kapattı
islam devleti default

Almanya’da üniversiteler mescid kapattı

Almanya’da bazı üniversiteler, Müslüman öğrencilere mahsus açılan mescidleri kapattılar.

Almanya’da Essen Üniversitesi ve Dortmund Teknik Üniversitesinden sonra şimdi de Berlin Teknik Üniversitesi, Müslüman öğrenciler için tahsis edilen mescid odasını kapattı. Üniversite Rektörü Christian Thomsen, üniversitede din ve devletin birbirinden ayrılması gerektiğine kesinlikle inandığını belirtti. Günlük namazlar için ayrılan oda ve Cuma namazlarının edası için haftada bir verilen spor salonu, 14 Mart tarihinden itibaren artık Müslüman öğrenciler tarafından kullanılamayacak.

Selefi Müslümanlar olduğuna dair herhangi bir bilgileri bulunmadığını ifade eden Thomsen, yalnızca din ve devlet ayrımı nedeniyle bu kararı aldığını söyledi. Thomsen, mescidin kendisi göreve gelmeden çok önce açıldığını, o zamanlar çevrede yeterince cami bulunmadığını, artık öğrenci ve çalışanların yakındaki camilere gidebileceklerini bildirdi.

Berlin Teknik Üniversitesinde mescidin kapatılmaması için yüzlerce kişi tarafından imzalanan bir kampanya başlatıldı. Gelecek hafta Perşembe günü Rektör Thomsen’in Müslüman temsilci derneklerle bir görüşme yapması bekleniyor.

Daha önce de Essen Üniversitesi ve Dortmund Teknik Üniversitesi, mescidleri kapattılar. Dortmund Üniversitesi, ‘sükunet odası’ olarak adlandırdığı mescidde ayrımcılık yapıldığını öne sürdü. Müslüman öğrencilerin yere halı serdikleri ve odada Kur’an-ı Kerim bulundurdukları, ayrıca bayan ve erkekleri ayıran araya bir perde çektikleri bildirildi.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir