Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / 1437 Yılı Mübarek Ramazan Ayı Hilalini Gözetleme Duyurusu
islam devleti default

1437 Yılı Mübarek Ramazan Ayı Hilalini Gözetleme Duyurusu

Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım

شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ وَمَن كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ يُرِيدُ اللّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلاَ يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَلِتُكْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُواْ اللّهَ عَلَى مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ  “(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.” [Bakara 185]

Hamd Allah’a mahsustur. Salat ve Selam Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’e, onun Âline, ashabına, onu dost edinenler, ona uyanlar, adımlarını takip edenler, İslami akideyi fikirlerinin temeli, şeri hükümleri amellerinin ölçüsü ve hükümlerinin de kaynağı yapanlar üzerine olsun. Emma badü

Buhari Sahih’inde Muhammed ibn Ziyad yoluyla şunu rivayet etti: Ben, Ebu Hurayra’yı şöyle derken işittim: Nebi SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu, ya da Ebu’l Kâsım şunları söyledi:

صوموا لِرُؤيتِهِ وأَفْطِرُوا لرؤيتِهِ فإنْ غُـبِّيَ عليكم فأَكْمِلُوا عِدَّةَ شعبانَ ثلاثينHilali gördüğünüz zaman oruç tutun. Hilali gördüğünüzde iftar edin. Eğer hava kapalı olursa, Şa’bân ayını otuza tamamlayın.”

Bu akşam, Pazar akşamı mübarek Ramazan hilalini gözetleme sonucunda bazı Müslüman ülkelerde hilalin şeran görüldüğü saptandı. Buna göre yarın Pazartesi günü kutsal Ramazan ayının ilk günüdür.

Hepimiz, Ramazan ayının, Kuran ayı ve İslam ümmetinin tarihinde zaferlerle dolu bir ay olduğunu biliyoruz. Âlemlerin Rabbi Allah Subhânehu ve Teâlâ’nın Furkan günü olarak nitelediği, hak ile batılın arasını keskin çizgilerle ayırdığı Bedir Muharebesi Ramazan ayında oldu. Yine Mekke’nin fethi de bu ayda oldu.

Güzide komutan Musenna b. Harise yönetimindeki Buveyb Savaşı, H. 13 Ramazan ayında oldu. Bu savaşta 8 bin Müslüman ordusu 100 bin Pers ordusuna karşı eşsiz bir zafer elde etti.

Guadalete Muharebesi de H. 92 Ramazan ayında oldu. Tarık bin Ziyad komutasındaki 12 bin asker, Roderik yönetimindeki 100 bin İspanyol haçlılarına karşın belirgin bir zafer kazandı. Aralıksız sekiz gün süren muhaberenin ardından Kuzey Afrika ve Batı Avrupa tarihi hatta tüm Avrupa tarihi değişti.

Tüm dünyayı yerinden sarsan Aynul Calut Savaşı da H. 658 25 Ramazan’da oldu. Seyfeddin Kutuz komutasındaki Müslüman orduları, insanlara her türlü acıları tattıran azgın Tatar ordularına karşı parlak bir zafer elde ettiler.

Evet, bütün bu zaferlerde ibret alanlar için iyi bir öğüt ve güzel bir ders vardır. Oruç ve Kuran ayı Ramazan, tembellik ve uyku ayı değildir. Şeriatı uygulamak, düşmanlar ile vuruşmak ve Allah’ın kelimesini yüceltmek için iman ve motivasyon içinde çalışma ayıdır.

Biz, sizi ümmeti paramparça eden, Allah ve Rasûlü ile savaşan, Allah’ın Şeriatını iptal eden, Şeriatı uygulamak için çalışan dava adamlarıyla mücadele eden hain yöneticiler yönetiminde İslam topraklarını onlarca cılız varlığa bölen Sykes-Picot anlaşmasının etkilerini bitirmek için çalışmaya davet ediyoruz.

Biz, Müslümanları, abdestli temiz ellerini fikri çatışma ve yoğun siyasi mücadele yapan, Batının kurnaz planlarını deşifre eden, İslam’ın dosdoğru yolunu gösteren Hizb-ut Tahrir’in elinin üzerine koymaya çağırıyoruz. Umulur ki Allah Subhânehu ve Teâlâ, Nübüvvet metodu üzere Raşidi Hilafetin kurulmasını bu abdestli ellere muvaffak eyler. Umulur ki Allah Subhânehu ve Teâlâ, Hizb-ut Tahrir Emiri Celil Âlim Ata ibn Halil Ebu Raşta eliyle açık fetih nasip eyler de sizde Allah Subhânehu ve Teâlâ’nın Kitabı ve Nebi SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in Sünneti üzerine bir Halifeye biat edersiniz. Halife ile Allah’ın Hanif Şeriatını ikame eder, hidayet ve nur meşalesi olarak İslam davetini bütün dünyaya taşırsınız. İslam ümmeti de insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmet olarak geri döner.

Ey Müslüman orduların subayları!

Bilin ki Allah Subhânehu ve Teâlâ, sizin ellerinizle olmazsa, dinine yardım onurunu bahşeden samimi insanlar eliyle dinine yardım eder. Onun için gelin bu büyük onuru kaçırmayın. Ümmetin saflarına geçin ki Allah’ın rızasına, dünya ve ahiretin izzetine nail olasınız.

Ayrıca Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu Başkanı ve tüm çalışanlar adına Hizb-ut Tahrir Emiri Celil Âlim Ata b. Halil Ebu Raşta ve bütün Müslümanların bu kutsal ayını kutluyorum. Umarız Allah Subhânehu ve Teâlâ, bizi hayır hasenat ve mağfiret ayının azade edicilerinden eyler. Allah Subhânehu ve Teâlâ bizi Kadir gecesine nail olup da sevabından faydalanmayı nasip eylesin.

Göklerin ve yeryüzünün Rabbi Allahım, bizi Nübüvvet metodu üzere ikinci Raşidi Hilafet altında en kısa zamanda Müslümanların Halifesine biat ederek onurlandır.

Aziz Kitabında şöyle buyuran Yüce Allah Subhânehu ve Teâlâ ne kadar da doğru söylemiştir:

أَتَى أَمْرُ اللَّهِ فَلَا تَسْتَعْجِلُوهُ سُبْحَانَهُ وَتَعَالَى عَمَّا يُشْرِكُون“Allah’ın emri gelmiştir. Artık onu istemekte acele etmeyin. Allah, onların koştukları ortaklardan uzak ve yücedir.” [Nahl 1]

ve’s Selamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakâtuh

Pazartesi günü 1437 Ramazan ayının ilk günüdür

 

Osman Bahhâş
حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Merkezî Medya Bürosu Müdürü

حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Merkezî
Medya Bürosu
Adres Bilgileri ve Web Sitesi
el-Mezra’a, P.K. 5010-14, Kolombiya Merkezi B Blok Kat:2, Beyrut/Lübnan
Telefon: TEL: 0096 113 07 59 4 / GSM: 0096 171 72 40 43
www.hizb-ut-tahrir.info
E-Mail: media [@] hizb-ut-tahrir.info

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir