Home / News / HABER / TÜRKİYE / 28 Şubat mağdurlarından yeniden yargılanma talebi

28 Şubat mağdurlarından yeniden yargılanma talebi

Diyarbakır’da bazı tutuklu yakınları, 28 Şubat ve FETÖ mağduru olduklarını öne sürdükleri akrabalarına yeniden yargılanma yolunun açılmasını istedi.

Diyarbakır D Tipi cezaevi önünde bir araya gelen tutuklu yakınları adına basın açıklamasını okuyan Semra Yarar, Türkiye’de bağımsız ve adil bir yargı sistemi olmadığını iddia etti.

Yargının siyasallaştığını savunan Yarar, “Yargı gücünü kim eline almışsa kendini aklamış, diğerlerini mahkum ettirmiştir. Siyasallaşan yargı 28 Şubat sürecinden günümüze dindar kesimlere zulmetmiş, tutuklamış, ağır cezalara mahkum etmiştir. Hak ve hukukun ayaklar altına alındığı, binlerce dindar insanın FETÖ’den dolayı mağduriyet yaşadığı bugün daha net görülüyor.” ifadelerini kullandı.

”28 ŞUBAT MAĞDURU YUSUFİLERİN YENİDEN YARGILANMALARINI İSTİYORUZ”

Farklı davalarda yeniden yargılanma yolunun açıldığına dikkati çeken Yarar, şöyle konuştu:

“Müebbet hapse mahkum edilen Ergenekon ve Balyoz davalarının mahkumları yeniden yargılanma yolu ile beraat ettirildiler. 15 Temmuz’da ABD destekli darbe girişimi sonrası birçok şey daha şeffaf bir şekilde görünür oldu. FETÖ’nün kumpasları ve ülkeyi nasıl yönettikleri gözler önüne serildi. 20 yılı aşkın süredir cezaevinde tutulan Yusufilerin ailelerinin çektiği sıkıntılar büyük bir acıya, hayatları ise trajediye dönüşmüş durumda. Bizler, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Yusufilerin yeniden yargılanmalarının yolunun açılmasını ve adaletle hükmeden mahkemelerin kurulmasını talep ediyoruz. Sinsice tuzak kurup masumları hapseden zalimlerin akıbetini, yaptıklarının kendilerine kar kalmadığını görüyoruz. Sırça köşklerde beddua edenlere değil mazlumların ahına Dergah-ı İlahide icabet edildiğine şahitlik ediyoruz.”

Açıklamaya bazı tutuklu yakınlarının çocukları ve bebekleri ile katıldığı görüldü.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir