Home / News / HABER / TÜRKİYE / “ABD’nin sözünü tutması gerekiyor”

“ABD’nin sözünü tutması gerekiyor”

Çavuşoğlu, “ABD’nin demokratik güçlerin içinde bulunan PYD’lilerin tekrar Fırat’ın doğusuna geçeceğine yönelik sözü var. Şimdi ABD’nin bu sözünü tutması gerekiyor.” dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu parti genel merkezindeki ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Münbiç’in IŞİD’den alınması sonrası Türkiye’nin beklentisinin sorulması üzerine Çavuşoğlu, bu konuda bizzat ABD Lideri Barack Obama’nın operasyon bittikten sonra oradaki demokratik güçlerin içinde bulunan PYD’lilerin tekrar Fırat’ın doğusuna geçeceğine yönelik sözü olduğunu hatırlattı. Çavuşoğlu, “Şimdi ABD’nin bu sözünü tutması gerekiyor. Beklentimiz de budur. Bu konudaki temaslarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Washington yönetimi, PYD’nin bazı yerel Arap unsurlarla Fırat nehrinin batısında operasyonlara katılması gerektiğinde ısrarcı olmuştu. Örgütün Suriye’de uygulamaya koymak istediği planlar konusunda Washington’u uzun süredir uyaran Ankara ise müttefiklik ilişkileri çerçevesinde Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehlikeye atan adımlardan kaçınılması gerektiğini vurgulamıştı.

ABD yönetimi, Fırat’ın batısındaki Münbiç’in IŞİD’den alınmasının ardından operasyonlara katılan PYD’nin ilçeyi terk edeceğine dair Türkiye’ye güvence vermişti.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir