Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Sisi’nin Mısır’ına Körfez’den 23 milyar dolar bağış

Sisi’nin Mısır’ına Körfez’den 23 milyar dolar bağış

Mısır’ın seçimle iktidara gelen ilk lideri Muhammed Mursi’yi deviren Abdulfettah Sisi’ye BAE, Suudi Arabistan ve Kuveyt’ten şu ana kadar 23 milyar dolar bağış yapıldığı ortaya çıktı.


Mısır’da üç yıl önce askeri darbeyle iktidara gelen Cumhurbaşkanı Sisi yönetimine Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Suudi Arabistan’ın 23 milyar dolar bağış yaptığı ortaya çıktı.

Middle East Eye bir yazı kaleme alan Muhammad Mansour, darbe sonrası büyük ekonomik kriz yaşayan Sisi yönetimini ayakta tutabilmek için Körfez ülkelerinden gelen desteğin hiç kesilmediğini belirtti. Mısır ekonomisinin hala risk altında olduğunu belirten Mansour’e göre devlet harcamaları, kamu sektörünün yükü ve memur maaşları gibi sorunlar Sisi rejimini köşeye sıkıştırmış durumda.

Darbe rejimi şu ana kadar Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi Körfez ülkelerinin verdiği dış destekle ayakta kalmaya çalıştı.

Sisi yönetimi, farklı alanlarda verilen devlet desteklerini kaldırma kararı almıştı.

2013’te Abdulfettah Sisi’nin liderliğinde yapılan darbeyle, ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tutuklandı ve hapse atıldı. Mursi, hakkında açılan farklı davalardan yargılanıyor.

Darbe sonrasında sokağa dökülen göstericilere güvenlik güçlerinin çok sert müdahalesi sonucunda binlerce kişi hayatını kaybetti ve gözaltına alındı.

Müslüman Kardeşler darbe yönetimi tarafından ‘terör örgütü’ ilan edilirken teşkilatın yöneticileri idam cezasına ve ağır hapis cezalarına mahkûm edildi.

Ülkede darbenin ardından başlayan büyük çapta insan hakları ihlalleri nedeniyle mağdur olan kesimler arasında gazeteciler de bulunuyor.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir