Home / News / HİZB-UT TAHRİR / Kurban Bayramınız Mübarek Olsun

Kurban Bayramınız Mübarek Olsun

Hizb-ut Tahrir’in Kurban Bayramı Tebriki

Allahu Ekber Allahu Ekber Allahu Ekber Allahu Ekber, La İlahe İllallah… Allahu Ekber, Allahu Ekber ve Lillahi’l Hamd.

Hamd Allah’a mahsustur. Salat ve Selam Rasûlullah’a, onun Âline, ashabına ve onu dost edinenler, ona uyanlar, adımlarını takip edenler, İslami akideyi fikirlerinin temeli, şeri hükümleri amellerinin ölçüsü ve hükümlerinin kaynağı yapanlar üzerine olsun. Ve badü

Ey Müslümanlar!

Hizb-ut Tahrir Emiri Celil Âlim Ata b. Halil Ebu Raşta tüm İslam ümmetinin ve Hizb-ut Tahrir gençlerinin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor. Ceberut rejimleriyle mücadele eden ve Allah’ın kelimesini yüceltmek için gecesini gündüzüne katan gençlerin Kurban Bayramı kutlu olsun.

Ümmet acılar içinde kıvranırken yine bir bayrama kavuşuyoruz. Aslında yaşadığımız bu acılar, 1924 yılında Hilafetin yıkılışından bu yana sömürge hegemonyasından kurtuluş mücadelesi veren ümmetin uyanışının bir göstergesidir. Bu acılara göğüs gerenlerin umudu da artıyor, zira ceberut sömürge döneminin sonuna yaklaşıyoruz. Ümmetin onca acılarına rağmen biz Allah’ın vaadine inanıyoruz. Allah dinini bütün dinlere üstün kılacaktır. Peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in Nübüvvet metodu üzere Hilafetin kurulacağına dair müjdesine de iman ediyoruz. Umarız Hilafetin kuruluşu yakındır. Bu konuda Allah Subhânehu ve Teâlâ şöyle buyuruyor:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آَمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئاً وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَAllah, içinizden, iman edip de Salih ameller işleyenlere, kendilerinden öncekileri egemen kıldığı gibi onları da yeryüzünde mutlaka egemen kılacağına, onlar için razı olduğu dinlerini iyice yerleştireceğine, yaşadıkları korkularının ardından kendilerini mutlaka emniyete kavuşturacağına dair vaatte bulunmuştur. Onlar bana kulluk eder ve bana hiçbir şeyi ortak koşmazlar. Artık bundan sonra kimler inkâr ederse, işte onlar fasıkların ta kendileridir.” [Nur 55]

Şüphesiz Allah’ın vaadi haktır, Allah vaadinden asla caymaz. Yalancılar ve aldatıcı bahanelerle ümmetin kâfir Batıya köleliğine razı olan münafıklar istemese de Allah vaadini tamamlayacaktır. Sireti Nebevi Medineli bazı münafıkların şöyle dediğini bize aktarıyor: “Biz bugün korkudan tuvalete gidemezken, Muhammed bize Kisrâ ve Kayser’in hazinelerinivaat ediyor!”

وَإِذْ يَقُولُ المُنَافِقُونَ وَالَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ مَا وَعَدَنَا اللهُ وَرَسُولُهُ إِلاَّ غُرُورًا“Ve o zaman, münafıklar ile kalplerinde hastalık bulunanlar: Meğer Allah ve Rasûlü bize sadece kuru vaatlerde bulunmuşlar! Diyorlardı.[Ahzab 12]

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem Sürâka’ya Ey Sürâka! Kisrânın bileziklerini kollarında görür gibi oluyorumbuyurdu. Aradan uzun zaman geçti. Ömer devrinde, ülkesi fethedilen Kisrâ’nın kürk ve bilezikleri Medine’ye getirilmişti. O sırada Sürâka b. Mâlik de Medine’de idi. Ömer bu bilezikleri Sürâka b. Mâlik’e verdi. Sonra da Şükür Allahu Teâlâya ki bize, Kisrânın iki bileziğinin Mudlicoğullarından biri olan Sürâka bin Caşemin bileklerine takıldığı günü gösterdi dedi. Bugün sadık müminler, Allah’ın ipine, ubudiyet ve ibadete sımsıkı sarılmalı, Peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in bize öğrettiği şeri veçhiyle dine yardım etmeli, eziyetlere sabretmeli ve Allah’ın emri gelene dek musibetlere katlanmalıdır.

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu Başkanı ve tüm büro çalışanları adına ben İslam ümmetinin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. İnşaAllah İslam ümmeti bir dahaki bayrama Ukab sancağı altında birlik, zafer, izzet ve dünya lideri olarak kavuşur. Kuşkusuz Allah Subhânehu ve Teâlâ buna kadirdir.

Ya Hayyum, Kayyum ya Hennan Mennan, ya gökyüzünü direksiz tutan yaratıcı! Bize tez zamanda Nübüvvet metodu üzere Raşidi Hilafet Devletini nasip eyle. İnsanlığı insanlığa kulluktan kurtarmak ve kulları, kullara kulluktan kulların Rabbine kulluğa, dünyanın darlığından dünyanın genişliğine, bozuk kapitalist uygarlıktan İslam’ın adalet ve merhametine çıkarmak için İslam ümmetine önderlik edecek Raşidi Halifeye biat etmeyi bize nasip eyle.

Allah Subhânehu ve Teâlâ itaatinizi dergâhında kabul ve makbul eylesin.

Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Allahım Seni tenzih eder, Sana hamdederiz. Senden başka İlah yoktur. Senden mağfiret diler, Sana tövbe deriz.


Osman Bahhâş

حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Merkezî Medya Bürosu Müdürü

Ayrıca...

[12 Mayıs 2020] Hizb-ut Tahrir Türkiye Haftalık Değerlendirme Toplantısı

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Türkiye gündemini meşgul eden önemli konuları değerlendirdi… …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir