Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / ABD iki askeri öldürülünce, 30 sivili katlederek misilleme yaptı

ABD iki askeri öldürülünce, 30 sivili katlederek misilleme yaptı

Afganistan Kunduz operasyonu sırasında iki Amerikan askeri öldürülmesinin ardından, işgalci ABD askerleri 30 Afgan sivili öldürerek misilleme yaptı

Afganistan’ın kuzeyindeki Kunduz şehrinin Taliban tarafından yeniden ele geçirilmesinin hemen ardından başlatılan operasyonda bu sabah iki ABD askerinin öldürülmesi üzerine bölgede çatışmalar arttı.

Fransız AFP, öldürülen 2 ABD askerinin ardından misilleme operasyonuna başlayan ABD askerlerinin hava saldırısı ile, 30 sivili öldürdüğünü açıklarken Amerikan AP sayıyı 26, İngiliz Reuters haber ajansı ise 16 olarak duyurdu.

Kunduz polis sözcüsü Mafuzullah Akbari, ABD askerince öldürülen sivil cansız bedenlerin şehre getirilmesinin ardından halkın galeyana gelerek protesto gösterisi başlattığını bildirdi.

Bazı haberler ölü sayısının daha yüksek olduğunu bunun ortaya çıkmasını engellemek için acil olarak resmi açıklamayla 16 bildirildiğini öne sürdü.

NATO Resolute Destek misyonu hava saldırılarının Kunduz’da “ateş altındaki dost kuvvetlerini” savunmak için yapıldığını söyleyerek hava saldırısını doğruladı.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir