Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / ABD’den Arap müttefiklerine 7 milyar dolarlık askeri anlaşma

ABD’den Arap müttefiklerine 7 milyar dolarlık askeri anlaşma

ABD, 4 Arap ülkesine çeşitli askeri uçak tedariki sağlayan 7 milyar dolarlık anlaşmayı onayladı

Amerika Birleşik Devletleri Arap müttefiklerinden Suudi Arabistan’a dört askeri helikopter, uçak ve füze tedariki ile ilgili 7 milyar dolarlık bir dizi anlaşmayı onayladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklanan anlaşmada uçak üreticisi Boeing ve diğer büyük ABD savunma üretici firmalarının anlaşma kapsamında askeri ekipman tedarik edeceği bildirildi.

Perşembe günü yapılan açıklamada duyuruda yapılan büyük anlaşmada yedek motorlar ve makineli tüfeklerle, 48 adet CH-47F Chinook kargo helikopterinin Suudi krallığına 3 milyar 510 bin milyon dolara satışının yapıldığı belitildi.

Boeing ve Honeywell Aerospace anlaşmada ana firmalar olarak belirlendi. İmalat ve inşaatları korumak için özel ve kamu çalışanları dahil yaklaşık 60 Amerikalının Suudi Arabistan’da bizzat çalışacağı bildirildi.

İkinci bir anlaşmanın, Birleşik Arap Emirlikleri ile Boeing ve Lockheed Martin firmaları arasında yapılan 27 adet AH-64e Apache saldırı helikopterleri artı destek ekipmanları ile birlikte 3 milyar 500 milyon dolar olduğu bildirildi.

Bunlarla birlikte Katar ile de 781 milyon dolar tutarındaki sözleşmelerle bir çift sekiz C-17 askeri kargo jetleri ve yedek motorlarını siparişi alındığı açıklandı.

Washington hükümeti ayrıca Raytheon firması ile Fas arasında 108 milyon dolarlık 1.200 TOW 2A anti tank füzeleri satışı için yapılan sözleşmeyi onayladı.

Dışişleri Bakanlığı satış onaylanmış olmasına rağmen, Pentagon ile yapılacak görüşmeler sonrası, Kongrenin anlaşmaları iptal etmesi sözkonusu.

Amerika’nın, müttefiki Suudi Arabistan’a silah satışı, Yemen’de gerçekleştirilen Suudi Arabistan saldırıları yüzünden daha önce de ciddi eleştirilere maruz kalmıştı.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir