Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Terörün Dostu İngiltere, ABD, Rusya, “İsrail” ve Batıdır

Terörün Dostu İngiltere, ABD, Rusya, “İsrail” ve Batıdır

Terörün Dostu İngiltere, ABD, Rusya, “İsrail” ve Batıdır

Dostu Allah Olanın Yanında İse Her Daim Müslümanlar Vardır

10 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul Beşiktaş’ta iki ayrı bombalı saldırı ile büyük bir terör eylemi gerçekleştirildi. Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş olay sonrası yaptığı açıklamada, patlamalarda yedisi sivil 38 kişinin hayatını kaybettiğini ve 10’u ağır 160’dan fazla kişinin yaralandığını söyledi. Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti olarak bu menfur saldırıyı şiddetle lanetliyor, hayatını kaybeden Müslümanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil ve yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yayınladığı yazılı açıklamada şöyle dedi: “Türkiye’nin, bu ahlaksız terör saldırısından sonra da yaralarını kendisinin saracağını, yasını hakiki dostlarıyla birlikte kendi başına tutacağını, yasak savma kabilinden açıklamalar dışında yanında kimseyi bulamayacağını biliyoruz. Terörle mücadele eden Türkiye’nin ve Türk milletinin yanında yer almak yerine, terör örgütlerini ve teröristleri desteklemeyi tercih eden ülkelerin, bu olaydan sonra farklı davranmalarını beklemek için sebebimiz kalmamıştır.” Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti olarak, Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz “Sömürgeciler Gitsin Terör Bitsin” isimli kampanyamızda terörün asıl faillerinin kimler olduğunu ve terörün kökünün kazınması için atılması gereken adımları belirtmiştik. Hem Türkiye, hem de diğer İslam beldelerinde gerçekleşen terör olaylarının arkasında sömürgeci ülkelerin olduğunu, bu sebeple onlarla ilişkilerin ivedilikle bitirilmesi ve elçilerinin derhal topraklarımızdan kovulması gerektiğini söylemiştik. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklaması, terörün arkasındaki güçlerin sömürgeci Batılı devletler olduğunu geçte olsa teyit eder niteliktedir.

Terör meselesinin çözümü, çözüm iradesine sahip olan yöneticiler için hiç de zor değildir. Zira terör sorununu gerçekten çözebilecek yöneticiler olsaydı, bu kadar kan akmaz ve evlere bu kadar ateş düşmezdi. Bu terör saldırılarının faili, taşeronluğunu kim üstlenirse üstlensin, ayın on dördü gibi ortada olan ama “karanlık odaklar” ve “üst akıl” diye net olarak belirtilmeyen sömürgeci devletlerdir. Terör eylemlerini dolaylı ve dolaysız olarak destekleyen Amerika’dır, İngiltere’dir, “İsrail”dir, Rusya’dır ve diğer Batılı devletlerdir. Yani terörün ve terör örgütlerinin hamisi ve dostu Amerika, Rusya, İngiltere, “İsrail” ve diğer Batılı devletlerdir.

Şimdi hakikat bu kadar açıkken bir kez daha soruyoruz; İslam topraklarındaki çıkarlarını sürdürmek için terörizmle mücadele ettiğini söyleyen ve Suriye’de PYD karargâhlarına Amerikan paçavrasının dikilmesine izin veren ABD ile hâlâ dost kalmaya devam edecek misiniz? Kardeş şehrimiz olan Halep’te devlet terörü estiren Rusya ile ilişkilerinizi devam ettirecek misiniz? Eli kanlı Obama ve Putin’e halen daha dostum demeye devam edecek misiniz? Mavi Marmara’nın katili ve kutsal topraklarımızın işgalcisi Yahudi varlığının büyük elçisine verdiğiniz güven mektubunu geri alabilecek misiniz? Teröre açıktan destek veren Batı ile ilişkileri koparmak pahasına da olsa, terörün elebaşları olan büyük elçilerine tekmeyi vurabilecek misiniz? Eğer ki analar ağlamasın diyorsanız, terörün kökünü kazımak istiyorsanız, tebaanızın can ve mal güvenliğini sağlamayı üzerinizde şer’i bir yükümlülük olarak hissediyorsanız yapılması gerekenler bellidir. Canımızı yakan terör hadiselerinin asıl failleri olan bu sömürgeci devletlerle ilişkileri kesin ve onların temsilcilerini topraklarımızdan derhal kovun! Unutmayın ki dostu Allah olanın yanında her daim Müslümanlar vardır. Fakat dostu İngiltere, Amerika, Rusya, “İsrail” ve diğer Batılı devletler olanların ise bir gün yanında kimse kalmayacak ve onlar gibi dostları varken düşmana ihtiyaç duymayacaklardır!

حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Türkiye Vilâyeti
Medya Bürosu

www.hizb-turkiye.org
bilgi [@] hizb-turkiye.org

H. 12 Rabiu’l Evvel 1438
M. 11 Aralık 2016

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir