Home / News / HABER / TÜRKİYE / Türkiye’nin Altınları İngiltere’de Tutuluyor

Türkiye’nin Altınları İngiltere’de Tutuluyor

Almanya’nın yurtdışında bulunan altınlarını ülkesine getirdiği ile ilgili bir haberde Türkiye’nin altınlarının İngiltere’de tutulduğu ifadesi dikkat çekti. Türkiye’nin toplam 490 ton altınının 450 tonunun İngiltere’de emanette olduğunu açıklayan Bakan Mehmet Şimşek 40 tona yakınının da merkezde olduğunu söylemişti.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann, Alman Bild gazetesine verdiği demeçte bu yıl planlanandan daha fazla altının ülkesine getirildiğini açıkladı.

Weidmann, bu yıl yapılan çalışmalar sonucu ülkenin altın rezervinin neredeyse yarısının Almanya’ya geri getirildiğini söyledi.

Almanya halkın baskısı üzerine 2013 yılında 3.381 ton olan altın rezervinin diğer ülkelerde olan bölümünü geri getirmeye başladı.

Almanya’nın ülke içindeki altın rezervi 2013 yılında 1.036 tondu. Şuan 1.600 tona ulaşmış durumda. 2020 yılı sonu 1.700 tonu geçmesi öngörülüyor.

Sanayide süper bir güç olan Almanya 3,381 ton altın rezerviyle de dünyanın en fazla altın rezervine sahip olan 2. Ülkesi konumunda bulunuyor. Toplam rezervinin  yüzde 66,3’ünü oluşturan bu rezerv miktarı Avrupa’nın en yüksek miktarı.

Türkiye’nin altınları ise İngiltere’de tutuluyor. Türkiye’nin toplam 490 ton altınının 450 tonunun İngiltere’de emanette olduğunu açıklayan Bakan Mehmet Şimşek 40 tona yakınının da merkezde olduğunu söylemişti.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir