Home / News / HABER / TÜRKİYE / Erdoğan: Türkiye El Bab’dan ötesine gitmeyecek
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan: Türkiye El Bab’dan ötesine gitmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin El Bab’dan ötesine gitmeyeceğini, işi orada bitireceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin El Bab’dan ötesine geçmeyeceğini, Suriye ordusuyla karşı karşıya gelmek istemediklerini, işi daha fazla derine gitmeden bitirmek istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika gezisi dönüşü gazetecilerin sorularını cevapladı.  Erdoğan, El Bab’a ilişkin, “Bundan sonraki süreçte süratle mesafe almak suretiyle oradaki işi bitirmek, daha derinliğine gitmemek lazım” dedi.

Fırat Kalkanı Harekatı’nda El Bab’ın ötesine gitmenin doğru olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: El Bab’da Suriye Ordusu’yla karşı karşıya gelindi. Orada Cerablus’ta da biz karşı karşıya kaldık, El Rai’de de, Dabık’ta da kaldık. Görünen değildi, maşa kullandı. Mesela Afrin uzantısında PYD, YPG devredeydi. ABD’nin verdiği silahlar nereye gitti? PYD, YPG hatta DEAŞ’a gitti. Temennim odur ki Cenevre süreci, Rusya ve İran’la birlikte Astana’da başlatılan süreç, inşallah rejimi olumlu bir noktaya çeker ve El Bab hallolmuş olur.

Erdoğan, “El Bab’da bundan sonraki süreçte süratle mesafe almak suretiyle oradaki işi bitirmek, daha derinliğine gitmemek lazım. Yapılan çalışma bu istikamettedir” ifadelerini kullandı.  Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlen barış görüşmelerine ilişkin ise Erdoğan şunları belirtti: PYD’nin ‘Biz davet edilmedik, bu mutabakatı tanımıyoruz’ dediği iddia ediliyor” sorusunu Erdoğan’ın isteği üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu cevapladı.

Bakan Çavuşoğlu, “YPG’nin Astana’ya katılmasına biz izin vermedik. Dolayısıyla YPG’nin o tür bir açıklama yapması normaldir.” ifadesini kullandı.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir