Home / News / HABER / DAVA / Navit Butt Serbest Bırakılsın #FreeNaveedButt

Navit Butt Serbest Bırakılsın #FreeNaveedButt

11 Mayıs 2012’de, Cuma namazından hemen önce Pakistan Gizli Servis Birimlerinden sivil elbise giyinmiş bir gurup, çocuklarıyla birlikte okuldan evine döndüğü bir sırada, küçük çocuklarının önünde Hizb-ut Tahrir’in Pakistan Resmî Sözcüsü Nâvid Butt’un üzerine saldırmışlar, onu arabalarına koymuşlar ve çocuklarını da tek başlarına sokakta bırakmışlardır. Şu ana kadar da hala nerede olduğu bilinmemektedir. Bu olay, General Keyâ’nin birimleri tarafından Hizb-ut Tahrir şebabına dönük kaçırılma operasyonları silsilesinin sonuncudur. Bu ise sadece Amerika’nın Pakistan’daki egemenliğine son verecek olan Hilafet’in kurulması için çalışmalarından dolayıdır.

Son dönemde Hizb-ut Tahrir üyesi ünlü diş hekimi Dr. Abdulkayyum, yaşlı ve diyabet hastası olmasına rağmen Keyâni’nin zindanlarında ciddî fiziksel ve psikolojik işkencelerin üzerinden dokuz ay geçmesinin ardından serbest bırakılmıştır. Hatta kıraatını güçlendirmesin diye cezaevinde Kur’an okumasına dahi izin verilmemiştir. Navit Butt’un kaçırılmasının öncesinde Hizb-ut Tahrir‘in üyesi Bilgi Teknolojisi Müdürü Habibullah Selim de aynı emniyet birimleri tarafından Karaçi’den kaçırılmış ve hala da nerede olduğu bilinmemektedir.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/tr/index.php/dava-haberleri/pakistan/8394.html

http://www.hizb-ut-tahrir.info/tr/index.php/basin-a%C3%A7iklamalari/pakistan/1577.html

http://www.hizb-ut-tahrir.info/tr/index.php/basin-a%C3%A7iklamalari/pakistan/2848.html

http://www.hizb-turkiye.org

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir