Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / ‘Suriye’de ABD’nin Yanındayız’

‘Suriye’de ABD’nin Yanındayız’

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, IŞİD ile mücadelede ABD’nin yanında savaşmak üzere Suriye’ye Suudi özel birliklerini göndermeye hazır olduklarını söyledi.

Alman yayın organı Süddeutsche Zeitung gazetesine açıklamalarda bulunan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, ABD ile birlikte IŞİD’le mücadele amacıyla Suriye’ye askeri birlikler göndermeye hazır olduklarını söyledi.

El Cubeyr, “Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri özel birlikleri ile ABD’nin yanında yer almaya hazır olduğunu beyan etmiştir, ayrıca İslam koalisyonundan bazı ülkeler de ‘terörizm ve radikalizm’ ile mücadeleye birlik göndermeye hazırdır” şeklinde konuştu.

Suudi Dışişleri Bakanı El Cubeyr, planın mahiyetini ve nasıl uygulanabileceğini ABD ile istişare ettiklerini belirtti.

KURTARILAN BÖLGELERE MUHALİFLER YERLEŞSİN

Planın yakında hazır olmasını beklediklerini dile getiren Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı mülakatında, “öncelikli amacın IŞİD’in denetimindeki toprakları geri almak, ama aynı zamanda kurtarılan bölgelerin Hizbullah, İran ya da Şam yönetiminin kontrolüne geçmesini önlemek olması gerektiğini” söyledi.

El Cubeyr, IŞİD’den arındırılacak bölgelerin muhaliflerin denetimine verilmesini tercih ettiklerine işaret etti.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir