Home / News / HABER / TÜRKİYE / Çavuşoğlu: Bizde Hollanda’daki gibi faşist bir hükümet yok

Çavuşoğlu: Bizde Hollanda’daki gibi faşist bir hükümet yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN’den Becky Anderson’a konuştu. Hollanda ile yaşanan krizle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, “Ben Türkiye’nin dışişleri bakanıyım. Terörist değilim” dedi.

Hollanda’yı faşist bir partinin yönettiğini savunan Bakan Çavuşoğlu, CNN muhabirinin “Ama hükümette aşırı sağcı Geert Wilders’in partisi yok” demesi üzerine şunları kaydetti: “Evet bu hükümetten bahsediyorum. Wilders iktidarda olmasa da söylem ve siyasetleriyle hükümetin söylemleri arasında bir fark yoktur.”

‘BEN TERÖRİST DEĞİLİM’

Çavuşoğlu, “(Hollanda’da) Seçimlerde kimin kazanacağının bir önemi yok. Wilders’in destekçileri her halükarda mutlu olacak” diye konuştu.

Çavuşoğlu, “Önceki toplantılarda herhangi bir güvenlik kaygıları yoktu. Neden bu sefer? Ben terörist miyim? O ülkelerde yaşayan Türkler terörist mi ya da radikalleşmiş mi? Bu soruyu birçok mevkidaşıma sordum. ‘Bir tane bile radikalleşmiş Türk var mı?’ diye, ‘Hayır’ dediler. O zaman güvenlik sorunu ne? Bana herhangi bir detay vermiyorlar. Ben Türkiye’nin dışişleri bakanıyım. Avrupa ülkelerinden biri… Ben terörist değilim” ifadelerini kullandı.

‘ATILACAK ADIMLARI DEĞERLENDİRİYORUZ’

Hollanda’nın Türkiye’nin miting talebini güvenlik sebebiyle iptal etmesinin ‘hiçbir somut gerekçesi’ olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, Ankara’nın atacağı adımları değerlendirdiğini vurguladı: “Uluslararası kural ve standartları ihlal etmeyeceğiz. Çünkü Türkiye’de, Hollanda’daki gibi faşist bir hükümet yok.”

Çavuşoğlu şöyle devam etti:

“Başından beri açık şekilde ifade ettiğim gibi ilk olarak Hollanda halkını hedef almayacağız ve onlara zarar vermeyeceğiz. Çünkü bu onların hatası değil. Hollanda halkı Türkiye’nin dostudur. Buradan birçok turist de ülkemizi ziyaret ediyor. Ve 400 yıldır dostluğumuz sürüyor.”

‘KARA KAMPANYA YAPILIYOR’

Çavuşoğlu, yeni anayasa paketinde Erdoğan’ın tüm yetkileri elinde tutacağı şeklindeki iddiaların “kara kampanya” olduğunu vurguladı. Şu an mevcut mevzuata göre, cumhurbaşkanının, adı Hakimler ve Savcılar Kurulu olarak değişecek Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin sadece 4’ünü atadığını, yeni pakete göre de cumhurbaşkanının yine sadece 4 üyeyi atama yetkisi olacağını ve dolayısıyla bir fark bulunmadığını ifade etti.

‘AVRUPA’DA KRAL ATASA DA PROBLEM OLMUYOR’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa ülkelerindeki uygulamalardan da örnekler vererek, bazı ülkelerde bu üyelerin tamamını kral atasa da bir problem olmamasına rağmen Türkiye’de sadece 4 üyenin cumhurbaşkanı tarafından atanmasının büyük bir problem olarak gösterildiğini söyledi. Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu bir çifte standart” değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir