Home / News / HABER / TÜRKİYE / Çavuşoğlu: Durup dururken Avrupa’ya niye sataşalım?

Çavuşoğlu: Durup dururken Avrupa’ya niye sataşalım?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre’deki temasları sırasında bazı Avrupa ülkeleriyle yaşanan gerginliğe değinerek, “Durup dururken biz Avrupa’ya niye sataşalım? Avrupa’yla niye kavga edelim.” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, İsviçre’deki temasları kapsamında ülkedeki Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Bern Büyükelçilik rezidansında yapılan toplantıda Çavuşoğlu, İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter ile görüşmesine değinerek, “Gerçekten faydalı bir görüşmeydi” dedi.

İsviçreli mevkidaşıyla 1 saat 15 dakika süren görüşmede ikili ilişkileri, bölgesel konuları ve Suriye sorununu görüştüklerini ifade eden Çavuşoğlu, ayrıca Avrupa’daki gelişmeleri ve Türkiye-Avrupa ilişkilerini değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi.

‘AVRUPA İÇİN ENDİŞE VERİCİ’

Çavuşoğlu, konuşmasında bazı Avrupa Birliği (AB) ülkelerine eleştiriler de bulunarak, “Esasen Avrupa’daki gelişmeler sadece Türkiye için değil, Avrupa’nın kendisi için de endişe verici bir durumdur. Avrupa’nın maalesef kendisini oluşturan değerleri inkar etmeye başladığını görüyoruz. Sadece dayanışma anlayışıyla bazı ülkelerin yaptığı hataları görmezden gelmesi ve eleştirmemesi sadece çifte standarttır. En hafif tabirle çifte standarttır” ifadelerini kullandı.

‘NİYE KAVGA EDELİM?’

Türkiye’nin AB’yi nedensiz yere eleştirmediğini söyleyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“AB’den gelen patronvari açıklamalara biz cevap veriyoruz. Ya da Avrupa’nın bize karşı bir eyleminden dolayı cevap veriyoruz. Durup dururken biz Avrupa’ya niye sataşalım? Avrupa’yla niye kavga edelim. Ama onların kabul edemediği bir şey var. Türkiye artık daha bağımsız. Ne derlerse kabul etmeyen bir Türkiye. Maalesef bugün Avrupa’nın geldiği nokta bu. Biz yolumuza devam edeceğiz. Öncelikle referandum öncesi ve kendi seçimleri öncesi bu tutumu sergilemeleri de manidar. Referandumda bir taraf tutmaları da manidar. Avrupa’nın bu gidişatı gerçekten geri dönüş sağlanamazsa nereye varacağı belli olmayan bir durumdur.”

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir