Home / News / HABER / DÜNYA / Lavrov: Tarafların doğrudan temas kurmasını bekliyoruz

Lavrov: Tarafların doğrudan temas kurmasını bekliyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Cenevre görüşmelerinden tarafların doğrudan temas kurmasını sağlayacak sonuçlar elde edilmesini bekliyoruz.” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 23 Mart’ta Cenevre’de başlaması planlanan Suriye barış görüşmelerinden tarafların doğrudan diyalog kurmasını sağlayacak bir sonuç çıkmasını beklediğini söyledi.

Moskova’da Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden mevkidaşı Leonard Okitundu ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Suriye ve Cenevre görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Astana’daki çalışmaların Cenevre’ye katkı sağlaması umut ediliyor

Lavrov, Cenevre’ye davetli tüm tarafların katılmasını umut ettiklerini belirterek, “Tüm tarafların katılımıyla doğrudan diyaloğun kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz. De Mistura’nın bu yöndeki çabalarını destekliyoruz. Cenevre görüşmelerinden tarafların doğrudan temas kurmasını sağlayacak sonuçlar elde edilmesini bekliyoruz” dedi.

Cenevre görüşmelerinin bir önceki turunda müzakere edilen yönetim, seçimlere hazırlık, anayasa ve terörle mücadele konularının Suriye’ye barış ve istikrar gelmesi açısından önemli olduğunu kaydeden Lavrov, Astana’daki çalışmaların Cenevre’ye katkı sağlamasını umut ettiklerini dile getirdi.

Mistura, Lavrov ile Suriye’yi görüştü

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Suriye barış görüşmelerinin 5. turu öncesinde son gelişmeleri değerlendirdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Lavrov ve Mistura’nın 23 Mart’ta Cenevre’de başlaması planlanan Suriye barış görüşmelerinin 5. turu öncesinde son gelişmeleri değerlendirdiği belirtildi.

Mistura, Moskova’da yaptığı açıklamada, “Sahada bazı gelişmeler var ancak siyasi alanda da aşama kaydedilmesi gerekiyor. Bu nedenle durumu değerlendirmek için Moskova’dayım. Buradan Ankara’ya geçeceğim. Türkiye (bu konuda) önemli bir ortağımız.” dedi.

Lavrov ise Suriye konusunu Astana’dan birkaç gün sonra ve Cenevre görüşmelerinden bir gün önce Mistura ile doğrudan değerlendirmelerinin önemli olduğunu belirterek, “Dört ana müzakere başlığının pekiştirilmesi konusunda size yardım edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunlar siyasi geçiş, yönetim, anayasa ve terörle mücadelede.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir