Home / News / HABER / DÜNYA / ABD’li komutandan skandal sözler: PKK en iyi müttefikimiz!

ABD’li komutandan skandal sözler: PKK en iyi müttefikimiz!

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un danışmanı John Wayne Troxell, DSG bölgelerini ziyaret ederek terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin ana omurgasını oluşturan SDG için ‘Simdiye kadar çalıştığımız en iyi müttefik” dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’un emri ile Irak ve Suriye’deki Amerikan askerleri ile terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’ni (DSG) de ziyaret eden başdanışmanı Astsubay Kıdemli Başçavuş John Wayne Troxell, izlenimlerini ABD Savunma Bakanlığının resmi internet sitesine yazdı.

Kobani’yi de ziyaret eden Başçavuş Troxell, “Orada gördüğüm herkes DSG’ye güveniyor. Burada gerçekten bir ortak kuvvet oluşturulmuş. ABD ordusu Suriye’de DSG’ye eğitim ve mühimmat yardımında bulunuyor. Bölgeden, DSG’ye son derece güvenerek ayrıldım” dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un emri ile Irak ve Suriye’deki Amerika askerleri ile YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG)’yi de ziyaret eden başdanışmanı Astsubay Kıdemli Başçavuş John Wayne Troxell, izlenimlerini ABD Savunma Bakanlığının resmi internet sitesine yazdı. Başçavuş Troxell, ziyareti ABD Genelkurmay Başkanı Dunford emriyle gerçekleştirdiğini belirterek şunları kaydetti:

“Irak’ın Hamam al-Alil şehrinde Amerikan askerleri ve Iraklı yetkililerle görüştüm. Kobani’de devriye görevine katıldım ve Demokratik Suriye Güçleri’ni (DSG) hareket halinde gördüm. Orada gördüğüm herkes DSG’ye güveniyor. Burada gerçekten bir ortak kuvvet oluşturulmuş. ABD ordusu, Suriye’de DSG’ye eğitim ve mühimmat yardımında bulunuyor. Bölgeden, DSG’ye son derece güvenerek ayrıldım.”

“DSG, EN İYİ MÜTTEFİKİMİZ!”

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Durnford’un başdanışmanı Başçavuş Troxell, ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu DSG’nin iyi yönetilen bir askeri oluşum olduğunu da ifade ederek şunları yazdı:

Astsubay Başçavuş Troxell, ABD ile DSG rasındaki bağın güven temelli olduğunu da belirttiği yazısında, “ABD, DSG’yi eğitmeye ve destek vermeye devam edecek ve ortaklığımız derinleştikçe DSG daha etkili olacak” dedi.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir