Home / News / HABER / TÜRKİYE / Almanya: İncirlik’ten çıkarsak kendimizi cezalandırırız

Almanya: İncirlik’ten çıkarsak kendimizi cezalandırırız

Almanya Dışişleri Bakanı: İncirlik’ten çekilmemizin Türkiye’ye ne tür bir cezalandırma olacağını anlamıyorum

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye’deki referandum sonrasında ülkesinde gündeme gelen, İncirlik Üssü’nde konuşlu Alman askerleri ve keşif uçaklarının çekilmesi tartışmalarına dair, “Ben şimdi bunun Türkiye’yi ne tür bir cezalandırma olacağını anlamıyorum” dedi.

Ortadoğu gezisi kapsamında dün Irak’ta temaslarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İncirlik Üssü’nde konuşlu Alman askerleri ile Tornado keşif uçaklarının çekilmesi tartışmaları hakkında konuştu.

Gabriel, Alman kamu kanalı ARD’ye yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Ben bu tartışmayı hiç anlamadım. Bu konu sadece referandumdan sonra değil, daha önce de gündeme geldi. Sol Parti ve Yeşiller’e mensup politikacılar İncirlik’ten çekilmemiz gerektiğini dile getiriyorlar. Biz İncirlik’te uluslararası koalisyonu IŞİD’e karşı desteklemek için bulunuyoruz. Bu demek oluyor ki, biz kendi çıkarımız için oradayız. Türkiye’ye iyilik yapmak ya da Türkiye’yi desteklemek için değil, IŞİD’e karşı mücadelede katkı vermek için oradayız. Çekilecek olursak, biz kendimize zarar veririz. Ben şimdi bunun Türkiyeyi ne tür bir cezalandırma olacağını anlamıyorum.”

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir