Home / News / HABER / TÜRKİYE / Çavuşoğlu ve Tillerson, Suriye’yi görüştü

Çavuşoğlu ve Tillerson, Suriye’yi görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson ile telefonda görüştü. Görüşmede IŞİD’le mücadele ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın durumu ele alındı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD’nin Suriye’nin Şayrat hava üssüne füze saldırısının ardından ardından ilk kez görüşen Çavuşoğlu ve Tillerson’un Suriye’deki gelişmeleri onuştukları bildirildi.

IŞİD’LE MÜCADELE, ESAD’IN DURUMU VE SİYASİ ÇÖZÜM ELE ALINDI

Türk diplomatik kaynakların verdiği bilgiye göre Çavuşoğlu ve Tillerson, telefon görüşmelerinde ‘Suriye’deki gelişmeler, IŞİD’le mücadele, (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad’ın durumu ve siyasi çözüm’ konularını ele aldı.

Tillerson, 30 Mart’ta Ankara’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirmiş, Çavuşoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında “Esad’ın geleceğine Suriye halkı karar verir” demişti.

Tillerson’un Ankara ziyaretinin hemen ardından Suriye’nin İdlib kentinde kimyasal saldırı gerçekleşmiş, Suriye hükümeti ve Rusya kimyasal saldırıyı Suriye’nin gerçekleştirmediğini açıklamasına karşın ABD, kimyasal silahı Suriye ordusunun kullandığı iddiasıyla 7 Nisan’da Şayrat Hava Üssü’ne 59 Tomahawk füzesi fırlatmıştı.

Türkiye, ABD’nin Suriye’ye saldırısını olumlu bulduğunu açıklamıştı.

Çavuşoğlu Lavrov ile de görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Antalya’da bulunan Çavuşoğlu ile Lavrov’un görüşmesinde Suriye’deki son gelişmeler ele alındı.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir