Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Hint askerleri Keşmirlileri canlı kalkan olarak kullanıyor

Hint askerleri Keşmirlileri canlı kalkan olarak kullanıyor

Hint askerlerin, Cammu Keşmir bölgesinde genç bir adamı aracın önüne bağlayarak canlı kalkan olarak kullandığı görülen video ile Hindistan askerlerinin bir çocuğu vurduğu görüntüler tepki çekti

Hindistan’ın Cammu Keşmir bölgesinde askerlerin, Keşmirlileri canlı kalkan olarak kullandığını gösteren görüntüler ortaya çıktı.

Hint askerlerin, orduya ait bir aracın önüne Keşmirli bir erkeği bağlayarak canlı kalkan olarak kullandığını gösteren video internette hızla yayıldı. Videoda, bir Hint askerin “Taş atanlar da aynı kaderi paylaşacak.” dediği duyuluyor.

Keşmirli adamın aracın önüne, ordu konvoyunun geçişi sırasında halkın taş atmaması için bağlandığı düşünülüyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir emniyet yetkilisi, videonun Cammu Keşmir’in Budgam bölgesinde hafta sonu kayda alındığını söyledi.

Budgam’a bağlı Beerwah bölgesinde yaşayanlardan Ghulam Muhammed Lone,  yaptığı açıklamada, “Bu son 30 yıldır canlı kalkan olarak kullanıldığımızı gösteren bir gerçek, geçmişte bunları kayda alacak cep telefonumuz yoktu sadece. Bu tarz şeyleri her zaman görüntüleyemezsiniz ancak bunlar her yerde yaşanır.” ifadelerini kullanıldı.

Kendisinin geçmişte askerler tarafından birçok kez canlı kalkan olarak kullanıldığını belirten 58 yaşındaki Loon, militanların içinde olduklarını düşündükleri bir ev olduğunda ilk olarak kendisinin girmeye zorlandığını dile getirdi.

Aktivistler, videonun Cammu Keşmir’de insanların yıllardır canlı kalkan olarak kullanıldığının somut bir kanıtı olduğuna dikkati çekti.

Merkezi Cammu Keşmir’in Srinagar kentinde bulunan Sivil Toplum Koalisyonunda görevli Keşmirli insan hakları uzmanı Khurram Parvez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hint askerlerin, 1989’dan bu yana Filistin’deki İsrail askerleri gibi insanları canlı kalkan olarak kullandığını ifade etti.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir