Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İdlib’i bu kez Rus savaş uçağı vurdu

İdlib’i bu kez Rus savaş uçağı vurdu

Esed rejiminin hafta başında İblid’i kimyasal bombalarla vurmasının ardından Rus savaş uçaklarının da bugün kentin Hiş beldesini bombaladığı öğrenildi. Hiş beldesini hedef alan hava saldırısında 10 sivil hayatını kaybetti.

Suriye’de muhaliflerin kontrolündeki İdlib’in Hiş beldesine düzenlenen hava saldırısında 10 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Beldedeki sivil savunma yetkililerinden Muhammed Zikra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Rus savaş uçağı olduğunu tahmin ettiğimiz bir savaş uçağı İdlib’in Maarret en- Numan ilçesine bağlı Hiş beldesinde yerleşim yerini bombaladı.” dedi.

Bombardımanda 10 sivilin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını ifade eden Zikra, yaralılar arasında Han Şeyhun’a yönelik kimyasal saldırının ardından Hiş’e sığınan siviller de bulunduğunu aktardı.

Sivil savunma ekiplerinin, yıkılan evlerin enkazı altında kalanları arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Zikra, yaralıların beldedeki hastanelere kaldırıldığını bildirdi.

Beşşar Esed rejimi, 4 Nisan Salı günü İdlib ilinde bulunan Han Şeyhun’u kimyasal gaz içeren bombalarla hedef almıştı.Saldırıda, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu yaklaşık 100 sivil hayatını kaybetmiş, 500 sivil de kimyasal maddeden etkilenmişti.

Han Şeyhun’da yaşayan on binlerce kişi, kimyasal gazların bölgeye yayılması ve yeni zehirlenme tehlikesine karşı evlerini terk etmişti.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir