Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / “Hilafet İslami Bir Farzdır, Ümmetin Kalkınmasının Metodudur”

“Hilafet İslami Bir Farzdır, Ümmetin Kalkınmasının Metodudur”

“Hilafet İslami Bir Farzdır, Ümmetin Kalkınmasının Metodudur” Başlıklı Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in Bayrak ve Sancak Yürüyüşü

Elhamdülillah, Hizb-ut Tahrir / Endonezya tarafından Receb 1438 / 2017 Nisan ayı boyunca Endonezya’nın 36 büyükşehrinde düzenlenen Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in sancak ve bayrak yürüyüşü (Mapara), güvenli, iyi ve düzenli bir şekilde tamamlanmıştır. Teknik ve idari bazı kısıtlamalar nedeniyle yer değişikliği oldu. Mapara’nın formatı değiştirildi ya da ertelendi. Bu yüzden katılım az olsa da ancak bunlar, ister gündem ve insanlara taşıdığı mesaj açısından olsun, isterse insanların yanıtları bakımından olsun bütününde Mapara etkinliğinin başarıyla tamamlanmasına etki etmemiştir.

Hizb-ut Tahrir / Endonezya, Mapara yürüyüşünü İslami sembolleri daha fazla tanıtmak için düzenlemiştir. Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in bayrak ve sancakları, Şeriat ve Hilafet düşüncelerini akla getirmektedir. Çünkü bayrak ve sancak, Şeriat ve Hilafetin ayrılmaz bir parçasıdır. Geçmişte bayrak ve sancak, Hilafet varlığı veya ümmetin birliğinin sembolü idiler. Etkinliğin amacı, bu sembol ve temel fikirleri daha geniş kitlelere duyurabilmektir. Ki böylece anlasınlar, benimsesinler, uygulasınlar ve İslam’ın Âlemlere rahmet oluşunu gerçekleştirme yönünde ümmetin dirilişi için mücadele etsinler. Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in bayrak ve sancak yürüyüşünün yanı sıra Endonezya Uluslararası Hilafet Forumu adıyla “Büyük bir İslami konferansda düzenlendi. Bu forum sayesinde yetenekli ve kapasiteli Hizb-ut Tahrir / Endonezya gençleri ile toplumun çeşitli kesimleri bir araya getirildi. Amaç, ümmetin dirilişinin önemi hakkında ortak anlayış oluşturmak, İslami hayat ve ümmetin birliğini sağlama için ortak çaba yaratmaktır. Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in İslami sancak ve bayrak dalgası ümmetin birliğinin sembolüdür.

Etkinlik vesilesiyle Hizb-ut Tahrir / Endonezya şunları ifade eder:

1- Toplum liderleri, âlimler, üstatlar, bilim adamları, girişimciler, işçiler, anneler, gençler, öğrenciler, gazeteciler, şevk ve heyecanla bütün Mapara etkinliğine katılan tüm halka şükranlarımızı sunarız. Bu faaliyetlerin düzen ve güvenliğini sağlamaktan sorumlu olan ilgili güvenlik birimlerine de teşekkürlerimizi iletiyoruz. Umarız bu önemli sancak ve bayrak gösterisine katılımınız, Allah katında Salih amellerden sayılır.

2- Bazı hatalar, düzensizlikler ve eksikliklerden ötürü Mapara yürüyüşünde meydana gelen bazı küçük aksaklıklar yüzünden tüm taraflardan özür dileriz.

3- Sancak ve bayrak gösterisi eşliğinde farklı bölgelerde Mapara katılımcılarının coşku ve heyecanı, ümmetin Şeriatın uygulayıcısı sayılan Hilafet altında İslami hayata olan güçlü özleminin bir göstergesidir. Aynı zamanda Mapara, siyah ve beyaz bayrak ve sancağın terörist grubun sembolleri olduğunu söyleyen kötü propagandaya da gerekli yanıtı vermektedir.

4- Tüm tarafları, özellikle hükümet ve güvenlik birimlerini, bu ve gelecekte benzeri etkinliklere, Hizb-ut Tahrir / Endonezya’nın daha önce düzenlediği yüzlerce ya da binlerce etkinlikler gibi, yasalar güvencesinde Müslümanların davete olan arzu ve beklentilerinin bir parçası olarak görmeye davet ediyoruz. Ayrıca insanlara tevhit ruhunu aşılayan, Allah ve yaratıcının kanunlarına itaate sevk eden bu etkinlikler, Hizb-ut Tahrir / Endonezya’nın devlet ve ulusun gelişimine sağladığı katkının bir şekli olarak görülmelidir. Hizb-ut Tahrir / Endonezya’ya göre, artan yolsuzluk, ahlaki bozulma, yaygın suçlar, hukuk ve ekonomide adaletsizlik, zulüm vb. gibi toplum, ulus ve devlette görülen sorunlar, aslında tevhit kırılganlığı ve Allah’ın hükümlerine olan itaat zayıflığıyla ilintilidir. Bu nedenle böyle muhteşem etkinlikleri yasaklamak, taciz etmek ya da engellemek, ihanet ve benzeri asılsız suçlamalarda bulunmak yakışık kaçmaz.Gerçekten de Şeriatı özel hayatta, kamusal alanda ve devlette uygulamak için mücadele etmek, Allah’a ibadetin bir gereği olarak her Müslümana vaciptir.

Allah bize yeter. O ne güzel vekil, ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır.

www.hizb-ut-tahrir.info/tr/

حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Endonezya
Medya Bürosu
www.al-islam.or.id | www.hizbut-tahrir.or.id

H. 28 Receb 1438
M. 25 Nisan 2017

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir