Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Ramazan Ayı Hilalini Gözetleme Duyurusu

Ramazan Ayı Hilalini Gözetleme Duyurusu

Basın Açıklaması

Ramazan Ayı Hilalini Gözetleme ve “El Vakiye” Görsel Kanalının Açılış Duyurusu

Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım:

شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ وَمَن كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ يُرِيدُ اللّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلاَ يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَلِتُكْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُواْ اللّهَ عَلَى مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kuranın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allahı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.” [Bakara 185]

Hamd Allah’a mahsustur. Salat ve Selam Rasûlullah’a, onun Âline, ashabına, onu dost edinenler, ona uyanlar, adımlarını takip edenler, İslami akideyi fikirlerinin temeli, şeri hükümleri de amellerinin ölçüsü ve hükümlerinin de kaynağı yapanlar üzerine olsun. Ve badü

Buhari Sahihinde Muhammed b. Ziyad yoluyla rivayet ettiğine göre: Ben, Ebu Hurayra’yı şöyle derken işittim: Nebi SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu ya da Ebu’l Kâsım SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

صوموا لِرُؤيتِهِ وأَفْطِرُوا لرؤيتِهِ فإنْ غُـبِّيَ عليكم فأَكْمِلُوا عِدَّةَ شعبانَ ثلاثينHilali gördüğünüz zaman oruç tutun. Hilali gördüğünüzde iftar edin. Eğer hava kapalı olursa, Şa’bân ayını otuza tamamlayın.”

Bu bağlamda Hizb-ut Tahrir Emiri Celil Âlim Ata b. Halil Ebu Raşta’nın aşağıdaki konuşması bize ulaştı:

—————————————————-

بِسْـــمِ اللهِ الرَّحْمٰـــنِ الرَّحِيـــم

Âlim Şeyh Ata b. Halil Ebu Raştanın 1438 / 2017 Yılı Kutsal Ramazan Ayının Gelişi ve El VakiyeKanalının Açılış Münasebetiyle Yaptığı Konuşma

Allah’a hamd mahsustur. Salat ve selam Allah’ın Rasûlü’nün, onun ailesine, ashabına ve onu dost edinenler üzerine olsun.

Ey Müslümanlar! Ey kıymetli davet taşıyıcıları! Ey izleyiciler! Ey dinleyiciler! Ey aklı olan ya da hazır bulunup kulak verenler!

Es Selamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakâtuh

Ey kardeşlerim! Bu mübarek gecede size iki değerli şeyle müjdeliyorum:

Birincisi: Mübarek Ramazan ayının gelişi:

27 Mayıs 2017 Cumartesi gecesi, mübarek Ramazan hilalinin gözetlenmesi sonucu bazı Müslüman ülkelerde hilalin şeran görüldüğü belirlendi. Buna göre yarın Cumartesi günü kutsal Ramazan ayının ilk günüdür…

Buhari Sahihinde Muhammed b. Ziyad yoluyla rivayet ettiğine göre: Ben, Ebu Hurayra’yı şöyle derken işittim: Nebi SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu ya da Ebu’l Kâsım SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

صوموا لِرُؤيتِهِ وأَفْطِرُوا لرؤيتِهِ فإنْ غُـبِّيَ عليكم فأَكْمِلُوا عِدَّةَ شعبانَ ثلاثينHilali gördüğünüz zaman oruç tutun. Hilali gördüğünüzde iftar edin. Eğer hava kapalı olursa, Şa’bân ayını otuza tamamlayın.”

Şüphesiz Allah Subhânehu ve Teâlâ, bu kutsal ayı kendisine özgü kılmıştır. Bu ayda Allah Subhânehu ve Teâlâ dilediğini sorgusuz sualsiz mükâfatlandırır. Nitekim müttefikin aleyh olan kutsi bir hadiste Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

كل عمل ابن آدم له إلا الصوم فإنه لي وأنا أجزي بهÂdemoğlunun her ameli kendi içindir; ancak oruç hariç. Zira o benim içindir ve mükâfatını ancak ben veririm.Kuşkusuz bu ay, İslam tarihinde anılmaya değer bir aydır. Kuranı Kerim bu ayda indirilmiştir.

شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِRamazan ayı ki o ayda insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kuran indirilmiştir.[Bakara 185] Bu ayda Müslümanlar, hayırda yarışırlar, ecir ve hasenatlarını iki katına katlarlar. İyi niyetle tutulan oruç ve samimiyetleri ile Allah Subhânehu ve Teâlâ’dan günahlarının bağışlanmasını umarlar. Sahihi Buhari’de Ebu Hurayra’dan rivayet edildiğine göre Peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

مَنْ صَامَ رَمَضَانَ إِيمَانًا وَاحْتِسَابًا غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ، وَمَنْ قَامَ لَيْلَةَ القَدْرِ إِيمَانًا وَاحْتِسَابًا غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِKim, faziletine inanarak ve karşılığını Allahtan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır. Kim faziletine inanarak ve mükâfatını sadece Allahtan ümit ederek Kadir gecesini ihya ederse geçmiş günahları bağışlanır.

Halifeler ve valiler, ülke ve tebaanın güvenliğini koruyor, davet ve cihat yoluyla âleme İslam Risalet’ini taşıyordu. Halife, Müslümanları Allah’ın Şeriatı ile yönetiyor ve Müslümanlarla birlikte Allah yolunda cihat ediyordu. Müslüman ordular, Allah’ın kelimesini yüceltmek ve dünyanın dört bir tarafına adaleti yaymak için ıssız çöllerde dolaşıyor, gemiler de denizin dalgalarıyla boğuşuyordu. Ordular, okyanus sularına hitaben şöyle sesleniyordu: Şayet senin ötende bir toprak parçası olduğunu bilsek, İslam sancağını dalgalandırmak için muhakkak ki engin sularına dalardık.Halifeler de bulutlara şöyle sesleniyordu: “Nere yağarsan yağ, Allahın izniyle mutlaka Müslüman ülkesine yağacaksın.” Halifenin arkasındaki Müslümanlar da, iyilik yaptığında arkasında duruyorlar, kötülük yaptığında ise onu muhasebe ediyorlardı. Halife de Müslümanlar da Allah’ın Şeriatı karşısında birdi. İslam, ümmet, devlet ve toplumu hareket ettiriyor, bunlar da İslam’a göre hareket ediyorlardı. Ramazan, mutlu ve güler yüzle karşılanıyor, ayrılışından ötürü de bir hüzün çöküyordu. Hayra şahit olmak ve her iki yurtta da kurtuluşa ermek için ona tekrar kavuşmanın özlemi çekiliyordu. İşte gerçek kurtuluş budur.

Umarız Allah Subhânehu ve Teâlâ, bu ayı tüm Müslümanlar için bereket ve hayırlara vesile eyler. Temennimiz odur ki bir sonraki Ramazan’a Raşidi Hilafet Devleti altında kavuşuruz da Halife, hilal gözetler ve görülüp görülmediğini açıklar. Yeniden Ramazan, zafer, cihat, bereket ve kullara rahmet ayı olur. Hilafetin gölgesi altında gölgelenir. Tekrar aydınlık ve ışığa kavuşur, ibadet ve cihat ayı olur. Yeniden ezanlar ve tekbirler yükselir: Müezzinler, oruçluya orucunu açması için iftar ezanı okur. Mücahitler de zafer tekbirleri getirirler. Kuşkusuz bu, Allah’ın izniyle çok yakındır.

إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًاŞüphesiz Allah, emrini yerine getirendir. Allah, her şeye bir ölçü koymuştur.” [Talak 3]

Müjdesini vermek istediğim ikinci husus ise, bu kutsal gecede El Vakiyekanalı yayın hayatına başlıyor… Bugün Hizb-ut Tahrir medya ağacı yemişini vermiştir. O yemiş ki gözlere lezzet, gönüllere şifa veren kutlu, güzel ve aydınlatıcı bir yemiştir… O yemiş ki izleyenleri sürçme, aldatma ve saptırmadan koruyacak, açıkça hakkı haykırıp batılların beynini dağıtacaktır. O yemiş ki gözlere ışık verecek, basiretleri aydınlatacaktır… O yemiş ki izleyenlere ve aklı olan ya da hazır bulunup kulak veren kimselere hayır taşıyacaktır… O yemiş ki isim ve müsemmasıyla bir koruyucudur. O ne güzel isim ve müsemmadır. Yolu aydınlatacak, haykırdığı hak sözle hidayet yoluna ulaştıracaktır.

قُلْ هَذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي وَسُبْحَانَ اللَّهِ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَDe ki: İşte bu, benim yolumdur. Ben Allaha çağırıyorum, ben ve bana uyanlar aydınlık bir yol üzerindeyiz. Allah’ı tenzih ederim! Ve ben ortak koşanlardan değilim.” [Yusuf 108]

Son olarak ben, Radyo ve Er Raye saflarına katılmak üzere göz nuru “El Vakiye” kanalının Allah’ın Adıyla açılışını yapıyorum. Böylece işitsel, görsel ve yazılı iletişim araçları Kelimeyi Tayyibe’yi haykırsın, basiretleri aydınlatsın, kalpleri ihya etsin, dünyanın öbür ucuna hayrı ulaştırsın, gökyüzüne kadar yükselsin.

أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِGörmedin mi Allah nasıl bir misal getirdi: Güzel bir sözü, kökü sabit, dalları gökte olan güzel bir ağaca (benzetti). (O ağaç), Rabbinin izniyle her zaman yemişini verir.[İbrahim 24] Duamızın sonu Âlemlerin Rabbi olan Allah’a hamdolsun ibarettir.

ve’s Selamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakâtuh.

Kardeşiniz
Ata b. Halil Ebu Raşta
Hizb-ut Tahrir Emiri

—————————————————-

Ayrıca ben de Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu Başkanı ve tüm çalışanlar adına Hizb-ut Tahrir Emiri Celil Âlim Ata b. Halil Ebu Raşta ve bütün Müslümanların bu kutsal ayını tebrik ediyorum. Umarız Allah Subhânehu ve Teâlâ, bizi hayır hasenat ve mağfiret ayının azade edicilerinden eyler. Allah Subhânehu ve Teâlâ Kadir gecesine nail olup onun sevabından faydalanmayı bize nasip eylesin.

Göklerin ve yeryüzünün Rabbi Allahım, bizleri en kısa zamanda Nübüvvet metodu üzere ikinci Raşidi Hilafet altında Müslümanların Halifesine biat etmekle onurlandır…

Allahım Âmin Âmin Âmin.

ve’s Selamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakâtuh

M. 27 Mayıs 2017 Cumartesi,

H. 1438 yılı Ramazan ayının ilk günüdür.

Dr. Osman Bahhâş
حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Merkezî Medya Bürosu Müdürü

Hizb-ut-tahrir.info/tr/

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir