Home / News / HABER / DÜNYA / Sığınmacı süsü vererek saldırı planı kuran Alman asker olayı büyüyor

Sığınmacı süsü vererek saldırı planı kuran Alman asker olayı büyüyor

Almanya’da kendisine sığınmacı süsü vererek üst düzey siyasilere yönelik eylem hazırlığı yaptığı iddiasıyla tutuklanan Üsteğmen Franco A. olayı büyüyor. Federal Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Baden Württemberg eyaletinin Kehl kentinde görevli 27 yaşındaki Maximilian T. adlı bir üsteğmen gözaltına alındı.

Söz konusu askerin Franco A. ve Mathias F.ile birlikte ırkçı bir yapılanmanın içerisinde yer aldığı ve ciddi bir eylem hazırlığı yaptığı kaydedildi. Der Spiegel, Maximilian T.’nin Franco A. ile birlikte Illkirch’de bulunan 291. piyade taburunda görev yaptıklarını ve yakın arkadaş olduklarını yazdı.

SIĞINMACI POLİTİKASINI BEĞENMEDİKLERİ SİYASETÇİLERİ HEDEF ALDILAR

Federal Savcılık, üç subayın yürütülen soruşturma kapsamında göç ve sığınmacı konularındaki politikalarını beğenmediği üst düzey kamu görevlilerine yönelik saldırı planladıklarını açıkladı. Basına yansıyan haberlere göre, sanıklar yapacakları eyleme dini bağlantılı sığınmacılar tarafından yapıldığı süsü vererek, kamuoyunu yönlendirmek istediler.

Maximilian T.’nin gün içerisinde hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Franco A. 26 Nisan günü Frankfurt’ta, Franco A.’ya yardım ettiği belirtilen Mathias F. ise Offenbach’ta gözaltına alınmıştı. Üsteğmen Franco A.’nın aralarında eski Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Adalet Bakanı Heiko Maas’ın da bulunduğu üst düzey kamu görevlilerine eylem yapacak kişi olduğu, diğer iki kişinin de Franco A.’ya yardım ettikleri belirtiliyor.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir