Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Suudi Arabistan’da ‘Radikal Düşünceyle Mücadele Merkezi’ Açıldı

Suudi Arabistan’da ‘Radikal Düşünceyle Mücadele Merkezi’ Açıldı

Riyad’da, “Radikal Düşünceyle Mücadele Merkezi” açıldı. ABD ve Batı’nın “radikal düşünce” diye karşı çıktığı şey, Müslümanların “İslami hayatın başlatılması” ve “Hilafet’in” yüksek sesle dile getirilmesi.

Riyad’da 55 ülkenin katılımıyla gerçekleşen ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi’nin ardından “İtidal” Uluslararası Radikal Düşünceyle Mücadele Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ABD Başkanı Donald Trump ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi açılış münasebetiyle dünya küreye ellerini koydu.

Suudi Arabistan medyasında yer alan haberlere göre, merkez, radikal düşüncenin kaynağıyla mücadele eden, radikal kişiler arasında yaygın şekilde kullanılan dil ve lehçeleri inceleyen ve radikal düşüncelerin yayılmasını engellemeye çalışan ilk uluslararası kurum olma özelliğini taşıyor.

ABD ve Batı’nın “radikal düşünce” diyerek karşı çıktıkları şey “İslami hayatın başlatılması” talebidir. Son yıllarda Müslümanlar “Hilafet” talebini yüksek sesle dillendirmeye başladı.

Bunu gören ve engellemeye çalışan ABD, laik ve demokratik değerlerin konuşulmasını, İslam’ı hatırlatan şeylerin konuşulmamasını, bütün bunlara “radikal” söylemiyle devletler seviyesinde karşı çıkılmasını istiyor.

Köklüdeğişim

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir