Home / News / HABER / DÜNYA / Trump Lavrov ile Suriye’yi Görüştü: Birlikte çalışmalıyız

Trump Lavrov ile Suriye’yi Görüştü: Birlikte çalışmalıyız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika’nın başkenti Washington’da temaslarda bulunuyor. Lavrov, ilk olarak Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüştü, ardından da Başkan Donald Trump ile biraraya geldi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Trump görüşmede Rusya’ya, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esat’ı “dizginlemesi” çağrısında bulundu.

Açıklamada, “Trump Suriye’deki çatışmanın son bulması için birlikte çalışmak gerektiğini vurguladı, özellikle de Rusya’nın Esat rejimi, İran ve İran’ın taşeron olarak kullandığı grupları dizginlemesi ihtiyacının altını çizdi” ifadesi kullanıldı.

Trump görüşmeden sonra yaptığı kısa açıklamada, Lavrov’la “çok iyi” bir görüşme yaptığını söyledi. Trump, iki tarafın da Suriye’deki korkunç ölümlerin bir an önce artık durmasını istediğini ve herkesin bu hedefe yönelik çalıştığını belirtti.

Lavrov da, Rusya’nın Washington Büyükelçiliği’nde düzenlediği basın toplantısında, görüşmelerinde Rusya’ya yaptırımların gündeme gelmediğini, ana gündem maddesi olarak Suriye’deki ‘çatışmasızlık bölgeleri’ne odaklandıklarını ve bu konuda görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Trump yönetimini öven Lavrov, yönetimin önemli konuları çözme isteğinde olduğunu ifade etti. Lavrov, Trump yönetimiyle diyaloglarının ideolojiden uzak olduğunu, bunun Obama yönetimiyle ilişkilerine zarar verdiğini söyledi. Lavrov ayrıca, Trump yönetiminde görev yapan ekibin “icraat insanları” olduğunu belirtti.

voa

 

Ayrıca...

El Ezher ve Vatikan’dan koronavirüse karşı ‘ortak dua’

El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed et-Tayyib ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus dün koronavirüs (Kovid-19) …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir