Home / News / HABER / TÜRKİYE / Milli Eğitim Bakanı: Cihadın gerçek anlamı vatanı sevmektir!

Milli Eğitim Bakanı: Cihadın gerçek anlamı vatanı sevmektir!

“Kafanızda bir soru var, o soru işaretiyle oluşmuş cihat kavramını niçin öğrencilerin öğrenmesini istiyorsunuz? Cihadın gerçek anlamı ülkenizi sevmektir, vatanınızı sevmektir, milli birlik ve beraberliğe hizmet edecek her ne gerekiyorsa o konuda faaliyet göstermektir.”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, güncellenen öğretim programlarının tanıtımı toplantısında 2017-2018 eğitim ve öğretim müfredatını açıkladı.

Hürriyet’ten Gamze Kolcu’nun haberine göre, zorunlu din dersiyle ilgili gelecek hafta açıklama yapacaklarını belirten Yılmaz, “cihat” kavramına yeni müfredatta yer vermek istediklerini söyledi:

“Cihadın ne olduğunu öğretmek bakanlığımızın asli görevidir. Cihat kavramının ne olduğunu ve ne olmadığını din derslerinde, fıkıh dersinde evlatlarımıza vermek istiyoruz.”

Yeni müfredatta “FETÖ, PKK ve DEAŞ” kavramlarının da yer alacağını söyleyen Yılmaz, bu kavramların hangi ders kapsamında ve nasıl kullanılacağına ilişkin bilgi vermedi.

Ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi de yeni müfredatta Türkçe, Türk Edebiyatı ve Sosyal Bilgiler derslerinde ayrı ayrı işlenecek.

Yılmaz’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Cihadı öğretmek görevimiz”

“Kafanızda bir soru var, o soru işaretiyle oluşmuş cihat kavramını niçin öğrencilerin öğrenmesini istiyorsunuz? Cihadın gerçek anlamı ülkenizi sevmektir, vatanınızı sevmektir, milli birlik ve beraberliğe hizmet edecek her ne gerekiyorsa o konuda faaliyet göstermektir.

“Kırmak, dökmek, savaşmak bunun içine girmez. Ama vatan koruması, milletini savunmak için, vatanının değerlerini savunmak için gerekiyorsa… Mehmetçik, asker niye var? Niye vatan uğruna can veririz diyor, niçin şehitlerimiz var?

“Dolayısıyla cihadın ne olduğunu ve ne olmadığının öğretilmesinin görevi de bizim Bakanlığımızın asli görevleri arasında olduğunu düşünüyoruz. Bundan hiç rahatsızlık duymaya gerek yok. Aksine biz bunu vermeseydik, talep gelmesi lazımdı.

“15 Temmuz bir cihat örneğidir”

“Sosyal bilgiler dersi öğretim programında demokrasi kazanımının işlenmesi sırasında 15 Temmuz milli birlik gününü ele almasını isteyeceğiz. Türkçe dersinde, Milli Mücadele ve Atatürk temasında konu örneklerinde 15 Temmuz da işlenecek. İmam hatip liselerinde, asker uğurlama merasimi konusunda cihat işlenecek.

“Ortaöğretimde Türk Dili ve Edebiyatı dersinde 15 Temmuz konusunda tercih ettikleri bir türde yazmaları istenecek. Bir destan, efsane, kahramanlık öyküsü ve bu ülkede bizleri ebediyen hür ve bağımsız yaşatacak olan irade, milletin kendi milli iradesine, demokrasisine, vatanına, milletine sahip çıkma kararıdır; canı ve kanı pahasına. 

“Cihat kavramının evlatlarımıza verilmesi bizim, bu ülkenin en büyük kazanımıdır. Yine aslına bakarsanız 15 Temmuz’daki gelişen olaylara da cihat nedir? Cihadın bir şeyi de 15 Temmuz, 15 Temmuz’daki milletin kendi hakkına, hukukuna sahip çıkmasıdır.”

176 müfredat yenilendi

Bakan Yılmaz’ın açıklamasına göre, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, imam hatip liselerinde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı müfredat, sınıflar esas alındığındaysa 176 müfredat yenilendi.

Yenilenen müfredatlar yeni eğitim döneminde ilk olarak 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulamaya konulacak.

Cihad nedir?

Cihad; doğrudan ya da mal, görüş veya kalabalıkları çoğaltmak ile yardım ederek Allah Subhenehû ve Teala yolunda savaşta azami gayret sarf etmektir. Zira Allah’ın Kelimesinin/dininin yüceltilmesi için savaşmak cihaddır.

İslamdevleti.info/kitaplar/Islam_Sahsiyeti_Cilt_2/19.htm

(TP/EKN)

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir