Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Almanya İsrail’e 3 denizaltı satacak

Almanya İsrail’e 3 denizaltı satacak

Alman Hükümet Sözcüsü Seibert, İsrail’in ve mevcudiyetinin korunması için söz konusu anlaşmaya maddi destek verme kararı aldığını belirterek, üç yeni denizaltı satma kararı aldklarını söyledi

Alman hükümeti, İsrail’e üç yeni denizaltı satma kararı aldı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Berlin’de yaptığı açıklamada, tarihten kaynaklanan sorumluluklarından dolayı hükümetin, İsrail’in ve mevcudiyetinin korunması için söz konusu anlaşmaya maddi destek verme kararı aldığını belirterek “23 Ekim itibarıyla İsrail donanmasına üç denizaltının daha verilmesi konusunda bir hükümet anlaşmasının imzalanması kararlaştırılmıştır.” dedi.

İsrail’e sağlanacak denizaltıların 2027 yılından itibaren bu ülkeye daha önce verilen üç eski denizaltının yerini alacağını ifade eden Seibert, anlaşmanın ayrıntılarıyla ilgili olarak açıklama yapamayacağını sözlerine ekledi.

Alman basını, hükümetin, İsrail’in savunması konusunda özel bir sorumluluk hissettiği için 1,5 milyar avroluk anlaşmayı destekleme kararı aldığını yazdı.

Almanya, söz konusu denizaltıların satışıyla ilgili olarak ortaya atılan rüşvet iddiaları nedeniyle anlaşmayı aylar önce dondurmuştu.

İsrail’de yürütülen rüşvet soruşturmaları kapsamında Başbakan Binyamin Netanyahu’nun esi büro yöneticisi ile eski bir bakan gözaltına alınmış, Netanyahu da bu gelişmelerden dolayı büyük baskı altına girmişti.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir