Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Hizb-ut Tahrir / Türkiye Hilafet’in İlgasının Yıldönümünde Uluslararası İslam İktisat Konferansı Düzenledi

Hizb-ut Tahrir / Türkiye Hilafet’in İlgasının Yıldönümünde Uluslararası İslam İktisat Konferansı Düzenledi

Hizb-ut Tahrir / Türkiye her sene olduğu gibi bu sene de Hilafet’in ilgasının sene-i devriyesi olan 3 Mart tarihinde büyük bir konferans düzenledi. Türkiye’de yaşanan iktisadi krizden dolayı bu sene düzenlenen konferans “Ekonomik ve Finansal Krizlere Köklü Çözüm – Uluslararası İslam İktisat Konferansı” adı altında İstanbul’da yapıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Hizb-ut Tahrir / Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar yaptı. Sayın Kar konuşmasında: “Hakikat şudur ki; toplumların siyasi, iktisadi, içtimai ve sosyal konularını benimsedikleri ideoloji düzenler. Bugün Türkiye ve dünyada uygulanan ideoloji ise kapitalizmdir. Eğer bugün dünya, içinde yaşanamayacak bir hal aldıysa, dünyanın dört bir tarafında açlık, fakirlik, gözyaşı ve kan varsa bunun esas müsebbibi dünya üzerinde hâkim olan kapitalizmden kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla dünyada huzur, refah ve güvenlik istiyorsak, yoksulluğun, açlığın, gelir dağılımındaki adaletsizliğin bitmesini arzuluyorsak, her türlü sorundan ve krizlerden kurtulmak istiyorsak, öncelikle işe bu fasit ideolojiden başlamamız gerekir. Ancak yönetim nizamı düzelmeden, ona bağlı olarak şekil alan hiçbir nizam düzelmez. İşte bu nedenle bu konferansı İslam’ın yönetim sistemi olan Hilafetin kaldırıldığı 3 Mart 1924 tarihinin sene-i devriyesinde Osmanlı Hilafet Devleti’nin son başkenti İstanbul’da düzenliyoruz.” dedi.

İstanbul Akgün Otel’de düzenlenen konferansın ilk bölümünde Dr. Abdurrahim Şen “Krizlerin Kaynağı Kapitalizmdir”, Uluslararası İslam Üniversitesinden (Malezya) Prof. Dr. Ahamed Kamael Mydin Meera “Ekonomik Krizler Neden Önlenemiyor?” ve Brussels Capital Üniversitesinden Dr. İsmail Çapak “Krizlerin Kazananı ve Kaybedeni Kimler?” başlıklı sunumlarını yaptılar. Konferansın ikinci bölümünde söz alan İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu, İslam’ın kapsamlı bir hayat nizamı olduğunu ve Müslümanların İslam’dan başka bir şeyde izzet aramamaları gerektiğini belirten bir konuşma yaptı. Ardından Bülent Ecevit Üniversitesinden Prof. Dr. Hakan Sarıbaş “İslam’ın Günümüz Ekonomik Sorunlarına Yaklaşımları”, İktisatçı Muhammed Hanefi Yağmur “İslam İktisat Nizamının Esasları” ve Jadara Üniversitesinden (Ürdün) Prof. Dr. Mohammad Malkawi “İslam Ekonomik ve Finansal Krizleri Nasıl Çözecek?” başlıklı sunumlarını yaptılar. Daha sonra ise Sabahattin Zaim Üniversitesinden Prof. Dr. Arif Ersoy bir konuşma yaptı.

Konferansın kapanış konuşmasını ise Üstad Yılmaz Çelik yaptı. Sayın Çelik konuşmasında: “Bugün burada İslam iktisat nizamının teorik olarak günümüzün ekonomik sorunlarını ve mevcut iktisadi krizleri nasıl çözeceğini konuştuk. İnşallah yakın bir zamanda Hilafet Devleti eliyle bu sahih çözümlerin pratikte nasıl uygulandığı göreceğiz. İnşallah bu konferans, teorilerin konuşulduğu son konferansımız olur!” dedi.

Hizb-ut Tahrir / Türkiye olarak birçok farklı ülkeden ve farklı şehirlerden gelerek konferansımızı bereketlendiren siyasilere, akademisyenlere, kanaat önderlerine, STK Temsilcilerine ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Türkiye Vilâyeti
Medya Bürosu

www.hizb-turkiye.com
bilgi [@] hizb-turkiye.com

H. 26 Cumâde’s Sânî 1440
M. 03 Mart 2019

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir