Home / News / HABER / Halk yargıya güvenmiyor!

Halk yargıya güvenmiyor!

TBMM’deki tartışma halkın yargıya güvenmediğini ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, halkın 2018’de adalete olan güvenin yüzde 38.1 olduğunu söyledi. Yetkili ağızların açıkladığı bu düşük oran, ‘halkın yargıya güvenmediğini ve adaletin olmadığına inandığını’ teyit etmiş oldu.

TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe giren 11. Kalkınma Planının ele alındığı Plan Bütçe Komisyonu’nun son toplantısında “halkın yargıya bakışı” tartışma konusu oldu.

CHP Antalya Milletvekili Cahit Arı, yargıya güvenin yüzde 20 dolaylarında olduğunu söyledi.  Arı’nın sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Halkın güveni yüzde 20 değil yüzde 38” diyerek cevap verdi.

Fuat Oktay şunları söyledi:

2018’de adalet hizmetlerinden memnuniyet oranı, yüzde 56,3’dür. Yasaların herkese tarafsız ve adil uygulandığını düşünenlerin oranı ise 2014 yılında yüzde 31.86 iken 2018 yılında yüzde 38.1 oldu. Tabii ki bu oranlar yüzde 20’nin çok üzerinde olmakla beraber, yeterli oranlar değildir

Kaynak: Köklü Değişim Medya

Ayrıca...

Urfa’da 11 “İbrahim” gözaltında!

İstanbul, Bursa, Ankara derken şimdi de Hilafet istedikleri için Şanlıurfa’da Müslümanlara yönelik gözaltılar yapıldı. Hilâfet’in …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir