Home / News / HABER / DAVA / HİZB-UT TAHRİRLİ DAVA TAŞIYICILARI “HEYET’UL TAHRİR-UŞ ŞAM” TARAFINDAN TUTUKLANDI

HİZB-UT TAHRİRLİ DAVA TAŞIYICILARI “HEYET’UL TAHRİR-UŞ ŞAM” TARAFINDAN TUTUKLANDI

Hizb-ut Tahrirli davet taşıyıcı ve Mücahid Ahmed Kasir ile birlikte birçok genç, Suriye devrimine yönelik hakikatleri söyledikleri için Heyetul Tahrir-uş Şam (HTŞ) güçleri tarafından tutuklandılar.

Heyet’ul Tahrir-uş Şam, İdlib ve çevresinde Hizb-ut Tahrir üyelerine ve destekçilerine karşı operasyonlarını yoğunlaştırdı. Son iki gün içinde 11’den fazla kişiyi tutukladı.

Hizb-ut Tahrir’in radyo istasyonlarından birinin ekipmanlarına el koydu.

Heyet’ul Tahrir-uş Şam Haziran ayında Atarib kentinde, Hizb ut Tahrir üyesi “Şehitler Camii” imamını tutukladı. Atarib kentinde, Cami imamını serbest bırakılmasını talep eden onlarca gösteri düzenlendi.

Heyet’ul Tahrir-uş Şam, gösterileri dağıtmak için göstericilerin üzerine ateş açtı.

Hizb-ut Tahrir’e yönelik tutuklamalar, Nisan ayında HTŞ’ye yönelik, İdlib’de Türkiye ile birlikte çalışma, uluslararası güçlere bağımlı olma ve Esed rejiminin milisleriyle mücadele etmenin önünü kesme eleştirileri nedeniyle başladı.

Hizb-ut Tahrir üyeleri ve destekçileri, Suriye’deki güvenlik krizinin, uluslararası anlaşmalar nedeniyle olduğunu söylüyor. Dolayısıyla Hizb-ut Tahrir, uluslararası anlaşmaları ve rejimin milislerine karşı mücadele edilmesini engelleyen Türk kontrol noktalarının varlığını reddediyor.

Hizb-ut Tahrir, İdlib’in kırsalında “Ulusun Sultanı” adı altında bir konferans düzenledi. Konferansta muhalefet gruplarını birlikte çalışmaya ve Hilafete ulaşmak için daha fazla gayret göstermeye çağırdı.

Suriye’de bulunan Cihadi gruplar, Hizb-ut Tahrir’e yönelik tutuklamaları eleştirdiler.

Bu haber, Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu tarafından yayınlanan haberden alıntı yapılarak hazırlanmıştır.

Kaynak: Köklü Değişim Medya

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir