Home / News / HABER / DÜNYA / İngiltere ve Fransa da YPG’ye asker gönderiyor

İngiltere ve Fransa da YPG’ye asker gönderiyor

Fransa ve İngiltere, YPG için Suriye’nin kuzeyine ek asker göndermeyi kabul etti. ABD’nin bu talebini Almanya reddetmişti. Suriye’nin kuzeyinden çıkarken boşluk yaratmak istemeyen ABD, bu yöntemle Türkiye’nin operasyonunu engellemeye çalışacak.

İngiltere ve Fransa Suriye’deki asker sayılarını yüzde 10-15 arasında artıracak. Konuyla ilgili İtalya’nın da kısa süre içerisinde bir karar vermesi bekleniyor.

Bir süre önce Suriye’den asker çekme kararı alan ABD’nin çekildiği bölgelerde yaşanacak boşlukla ilgili tartışmalar sürüyordu. Donald Trump’ın ulusal güvenlik ekibinin teklifi üzerine İngiltere ve Fransa’nın bölgeye ek asker gönderme kararı aldıkları iddia edildi.

Foreign Policy’de yer alan haberde, Suriye’de ABD ile ittifak halinde olan ülkelerden İngiltere ve Fransa, ülkedeki asker sayısını yüzde 10 ila 15 arasında artıracak. Başka ülkelerin de az sayıda asker gönderebileceği fakat bunun için ABD’nin ödeme yapması gerekeceği ifade ediliyor.

FP’ye konuşan bir yetkili, ek birliklerin sevkiyatıyla ilgili tarihin ve toplam asker sayısının henüz netleşmediğini belirtildi.

İngiltere ve Fransa’ya ek olarak İtalya’nın da asker gönderip göndermeme konusunda kararını kısa bir süre içerisinde vermesinin beklendiği öne sürüldü. Bazı Baltık ve Balkan ülkelerinin de az sayıda asker takviyesi yapacağı iddia ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Suriye’ye ek asker gönderme teklifi ABD tarafından Almanya’ya da sunulmuş fakat Berlin’de hem muhalefet hem de koalisyon ortakları bu teklife tepki göstermişti.

Kaynak: Foreigne policy 

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir