Home / News / HABER / Son zamlar vatandaşı isyan ettirdi.. Psikolojimiz bozuldu

Son zamlar vatandaşı isyan ettirdi.. Psikolojimiz bozuldu

EPDK, önceki gün itibarıyla elektriğe yüzde 14,9 zam yapıldı. Zamların psikolojilerini bozduğunu belirten vatandaşlar, “Akşam yatıyoruz, sabah kalkıyoruz elektriğe ve doğalgaza zam geliyor. Artık insanları alıştırdılar” ifadelerine yer verdi.

Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi muhabirleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca elektriğe yapılan son zamla beraber vatandaşa düşünceleri soruldu. Emekli Nazmi Yılmaz, “Nereden bakılsa işin içerisinden çıkılacak vaziyette değiliz. Kredilerle hayatı devam ettirmeye çalışıyoruz. Benim 2 tane çocuğum var, ikisi de işsiz. Ben bu sıkıntılar içerisinde gelen bu zamdan sonra yaşamak istemiyorum. İnsanların şu anda psikolojisi çok bozuk. Seçim zamanı insanların gözlerini çok güzel süslemesini biliyorlar, seçim bitti gerçeğe döndük. Elektrik ve doğalgaza gelen bu zam insanları elektriksiz ve doğalgazsız yaşamaya itiyor” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Aylı, “Yani üretmediğimiz bir gücü kullanmıyoruz, ürettiğimiz bir gücü kullanıyoruz. Devlet vatandaşı için var. Ben yapılan zammı yanlış buluyorum. Bu yapılan zamları maaşlara da yapsalar problem kalmayacak. Ancak maalesef öyle olmuyor” şeklinde konuştu.

Çetin Dağlı, “İnsanları bu zamlara alıştırdılar. Her gün her şeye zam geliyor. Bu artık olağan bir şey oldu. Asgari ücret 2020 TL biliyorsunuz. Her gün zam, her gün zam, millet dayanamıyor. Şöyle de bir durum var; istediğin zaman iş bulamıyorsun. Mesela İŞKUR’a git millet kuyrukta iş bulamıyor. Normal değil yani. Türkiye’nin genel durumu, işsizlik, her gün gelen zamlar… Yaşamak için bir sebep kalmıyor bu olumsuzlukları görünce” dedi.

Emekli Yakup Güç, “Akşam yatıyoruz, sabah kalkıyoruz elektriğe ve doğalgaza zam geliyor. Artık insanları alıştırdılar. Devletin emekliye verdiği zam belli; hiç bir şeye yetmiyor. Fakat elektriğe ve doğalgaza getirdikleri zammı insanlar ödeyeceği için umursamıyorlar. Ne de olsa eşek gibi ödeyeceğimizi biliyorlar. Bir ülkede üretim olmazsa ne olacak?  Mecburen vatandaşa yüklenecekler.  Biraz vatandaşa acısınlar, yazık günah bu kadar insana” diye konuştu.
Öğrenci Mehmethan Yılmaz, “Yapılan bu zam çok fazla ve gereksiz. Ben öğrenci evinde 3 arkadaşımla birlikte kalıyorum, geçen yıllarda elektrik ve doğalgaz için ödediğimiz borç bu yıl 2 katına çıktı. Okuyan öğrenciler için de çok zor bir durum. Bir de bu zamlar olunca çekilmez oluyor. Ben öğrencinin bu zamlarla karanlıkta oturmasını bile beklerim çünkü şartlar buna itiyor bizi” dedi.

Dünya Bülteni

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir