Home / News / HABER / Taşkent’te ilk Amerikan Üniversitesi açılıyor

Taşkent’te ilk Amerikan Üniversitesi açılıyor

1 Kasım 2019’da, 470’den fazla öğrencinin eğitimine başlayacağı Taşkent’teki Webster Üniversitesi’nin resmi açılış töreni yapılacak. Törene Webster Üniversitesi rektörü Elizabeth Strobl ve Dışişleri Bakanlığı’nın basın servisi Amerikan üniversitesi başkanı Julian Schuster’in katılması bekleniyor.

Bu sadece Özbekistan’daki ilk Amerikan üniversitesi değil aynı zamanda yurtdışındaki bu üniversitenin en büyük dalıdır. Özbekistan’daki Webster Üniversitesi’nin kalıcı bir şubesinin kurulmasına ilişkin anlaşmalar, bu yıl Şubat’ta ABD’deki Özbek Büyükelçiliği’nde imzalandı.

Bir Amerikan üniversitesini açma girişimi ilk olarak Eylül 2017’de New York’taki Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev’in yer aldığı Özbek-Amerikan iş forumunda ilan edildi.

Webster Üniversitesi temsilcilerinin kabul ettiği gibi, başlangıçta bu program kapsamında 50-60’tan fazla öğrencinin okumaması beklenmiyordu. Bununla birlikte, İngilizce öğretmenleri için özel talep koşullarında, hesaplamaların aksine, Özbekistan’ın 120 öğrencisi TESL programı kapsamında çalışmaya başladı.

Amerikan üniversitesi şu anda Özbek Devlet Dünya Dilleri Üniversitesi, Taşkent Devlet İktisat Üniversitesi ve Samarkand Devlet Yabancı Diller Enstitüsü’nde ayrı programlar uygulamaktadır.

Webster Üniversitesi’nden Julian Schuster, “Programlarımız, Özbekistan Cumhuriyeti’nin eğitim potansiyelini güçlendirmek ve yeni nesil öğrenciler için olduğu kadar bölgedeki iş dünyasındaki liderler ve toplum için de yeni ve ilginç öğrenme fırsatları sağlamak amacıyla tanıtıldı” dedi.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir