Home / News / HABER / DÜNYA / Trump: “Kürtler bizimle birlikte savaştı ama onlara muazzam para ödendi”

Trump: “Kürtler bizimle birlikte savaştı ama onlara muazzam para ödendi”

Ankara’nın Suriye’de Fırat’ın doğusuna planladığı harekata onay verip ABD askerlerini çekme kararı alan Başkan Donald Trump, gelen eleştirilere Twitter’dan yanıt verdi.

* ABD’nin yıllar önce Suriye’de 30 gün durması gerekiyordu. Biz kaldık ve görünürde amacı olamayan bir muharebeye git gide daha derinden battık. Ben Washington’a geldiğimde, IŞİD bölgede gemi azıya almıştı. IŞİD halifeliğini çarçabuk yüzde 100 yenilgiye uğrattık.

* Buna çoğu Avrupa’dan gelen binlerce IŞİD savaşçısını yakalamamız dahil. Ama Avrupa onları geri istemedi, ‘sen onları elinde tut ABD’ dediler. Ben de dedim ki “HAYIR, size büyük iltimas geçtik ve şimdi bizden onları devasa bedelle ABD hapishanelerinde tutmamızı istiyorsunuz. Onlar yargılamanız için sizindir.'”

‘AVRUPLILAR ABD’Yİ ESKİSİ GİBİ KERİZ SANDILAR’

Gene dediler ki “HAYIR”, her zamanki gibi ABD’nin NATO’nun, Ticaret’in, her şeyin ‘kerizi’ olduğunu sandılar. Kürtler bizimle birlikte savaştı, ama bunu yapmaları için onlara muazzam para ödendi, donanım verildi. Onlar on yıllardır Türkiye ile savaşıyorlar.

* Bu savaşta neredeyse 3 yıl beklemede kaldım, ama artık çoğu aşiretler arasında olan bu gülünç Sonsuz Savaşlardan çıkmamızın ve askerlerimizi geri getirmemizin zamanı geldi. BİZİM YARARIMIZA OLAN YERDE SAVAŞACAĞIZ VE SADECE KAZANMAK İÇİN SAVAŞACAĞIZ. Türkiye, Avrupa, Suriye, İran, Irak, Rusya ve Kürtler artık duruma ve kendi ‘mahallelerindeki’ yakalanmış IŞİD savaşçılarıyla ne yapmak istediklerine bir hal çaresi bulmak zorunda.

*  Hepsi de IŞİD’den nefret ediyor, yıllardır düşmanlar. Biz 7000 mil uzaktayız ve yakınımızda herhangi bir yere gelirlerse IŞİD’i yine hezimete uğratırız.

Sputnik Türkiye

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir