Home / News / HABER / Yahudi varlığı, Batı Şeria’da Filistinlilere ait inşaat halindeki evi yıktı

Yahudi varlığı, Batı Şeria’da Filistinlilere ait inşaat halindeki evi yıktı

Yahudi varlığının askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil kentinde Filistinlilere ait inşaat halindeki bir evi yıktı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberinde, El-Halil’e bağlı Beyt Ummer beldesinde Ali Muhammed El-Allami’ye ait inşaat halindeki evin “İsrail” askerlerince yıkıldığı aktarıldı.

Yahudi varlığı makamlarının söz konusu beldeyi C bölgesi olarak değerlendirdiği ve askerlerin inşaat halindeki evi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktığı bildirildi.

Siyonist yönetim Filistinlilere ait yapıları yıkıyor

“İsrail”, 1967’de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor.

Filistinli kaynaklar, sadece geçen yıl Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistinlilere ait 538 ev ve iş yerinin “ruhsatsız” olduğu veya “C bölgesi”nde inşa edildiği gerekçesiyle işgalci unsur tarafından yıkıldığını belirtiyor.

Filistin ile Yahudi varlığı yönetimi arasında 1995’te imzalanan “İkinci Oslo Anlaşması” çerçevesinde işgal altındaki Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18’i kapsayan A bölgesinin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin’e; yüzde 21’lik B bölgesinin idari yönetimi Filistin’e güvenliği Yahudi varlığına; yüzde 61’ini kapsayan C bölgesinin idare ve güvenliği ise Yahudi varlığına devredilmişti.

AA

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir