Home / News / HABER / ABD’nin Tacikistan sınırında inşa ettiği tesis açıldı

ABD’nin Tacikistan sınırında inşa ettiği tesis açıldı

ABD Büyükelçiliği, Tacikistan-Afgan sınırındaki sınır birliklerini ziyaret etti.

Duşanbe’deki ABD Büyükelçiliği’nden yapılan bir basın açıklamasında elçiliğin finanse ettiği okulun açılışının yapıldığı bildirildi.

Duşanbe’deki ABD Büyükelçiliğinde Misyon Şef Yardımcısı olarak görev yapmak üzere Eylül 2019’da Tacikistan’a gelen John Ginkel, sınırdaki okul açılışında yaptığı konuşmada, “900.000 dolarlık inşaat projesi, Tacikistan’daki ABD Büyükelçiliği Askeri İşbirliği Ofisi tarafından finanse edildi ve uygulandı. Sınır görevinde, sınır kuvvetlerine Khatlon bölgesindeki Shahritus bölgesindeki Afganistan sınırının sürekli izlenmesi ve devriyesi için daha fazla potansiyel sunuluyor. Bu tesis, sınır birliklerinin 15-20 kilometrelik mesafedeki yasadışı sınır geçişlerini izleme ve önleme yeteneklerini önemli ölçüde artıracak ve ayrıca uyuşturucu satıcıları, kaçakçılar ve şiddetli aşırılık yanlıları gibi uluslararası tehditleri de önleyecektir ”dedi.

ABD hükümetinin 2005’ten bu yana Tacikistan’a, Afganistan sınırındaki 9 sınır kontrol binası inşaatını destekleyerek sınır güvenliğini güçlendirmek için 100 milyon dolardan fazla bir miktarda yardım sağladığı belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri 27 yıldır Tacikistan’la işbirliği yapıyor ve bu süre zarfında Tacik özel sektörünü, tarım, sağlık, eğitim, demokratik kurumları ve güvenliği destekleyen programlar aracılığıyla 1,8 milyar doların üzerinde kalkınma ve yardım sağladı.

Duşanbe’deki görevinden önce Ginkel, Washington DC’de Dışişleri Bakanlığı Afganistan İşleri Ofisi Direktörü olarak görev yaptı.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir