Home / News / HABER / DÜNYA / Erdoğan: ‘Trump Kazanırsa İşler Düzelecek’

Erdoğan: ‘Trump Kazanırsa İşler Düzelecek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ile Türkiye arasındaki sorunları bazı çevrelerin suni olarak köpürttüğünü söyledi, Trump’ın inisiyatif kullanarak durumun daha da kötüleşmesini engellediğini anlattı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan Suriye meselesinden, ABD ziyaretine CHP eleştirisinden iç politikaya kadar önemli başlıklarda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasının konuyla alakalı kısımları şöyle:

ABD İLE ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ: “ABD ziyaretimizde Başkan Trump ile dar kapsamlı ve heyetlerimizin katılıyla oldukça verimli toplantılar yaptık. Türkiye-Amerika ilişkilerinin oldukça zor bir dönemden geçtiği, takdir edersiniz ki sır değil. Amacımız bu zor dönemi her iki ülke için de en makul, kabul edilebilir ve sürdürülebilir şekilde yöneterek geride bırakmaktır.”

TRUMP İNİSİYATİF KULLANIYOR: “Gerek bölgedeki, gerek dünyadaki gelişmelerin Türkiye ve Amerika’nın çok daha yakın ve birbirlerini destekleyici ilişkiler içinde olmasını gerektiriyor.  Aramızdaki sorun alanlarının pek çoğu küçük pürüzlerden ibarettir. Bu sıkıntılar, Amerika’daki ülkemiz karşıtı çevrelerin köpürtmesiyle suni olarak büyütülmüş ve ilişkilerimize zarar verecek boyuta taşınmıştır. İki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik çabaların gerçek mahiyetini en iyi gören de Sayın Trump’tır. Bunun için sistemin ve siyasetin tüm baskılarına rağmen Türkiye-Amerika ilişkilerinin belirli bir seviyenin altına düşmemesi konusunda inisiyatif kullanmaktadır.”

SORUNLARI ÇÖZEMEDİK AMA…: “Son ziyaretimiz bu bakımdan oldukça faydalı geçmiştir. Yaptığımız görüşmelerde aramızdaki birçok meseleye kökten bir çözüm getiremedik ama bu meselelerin ilişkilerimizi esir almasına da izin vermediğimizi tüm dünyaya gösterdik.”

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir