Home / News / HABER / İşgal ordusunun Gazze’ye hava saldırısı devam ediyor

İşgal ordusunun Gazze’ye hava saldırısı devam ediyor

Siyonist ordu sabah saatlerinden itibaren Gazze Şeridi’nin farklı noktalarına düzenlediği hava saldırılarını sürdürürken, İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de Yahudi varlığı askeri birliğini hedef aldığını duyurdu.

İşgal ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne sabah saatlerinde başlattığı hava saldırılarını sürdürüyor.

Yahudi varlığının savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir bina ile kentteki bir tarım arazisini ve orta bölgelerdeki Nuseyrat Mülteci Kampı’nda Filistin direniş gruplarına ait askeri bir noktayı hedef aldı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı şu ana kadar Yahudi varlığının son saldırısında ölü veya yaralı olduğuna ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Kudüs Seriyyeleri işgal askerlerini hedef aldı

Öte yandan Filistin İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri ise Gazze Şeridi’nin doğusunda konuşlu Yahudi varlığı askeri birliğini hedef aldı.

Kudüs Seriyyelerinden yapılan yazılı açıklamada, Seriyyelere bağlı topçu birliğinin akşam saatlerinde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda bulunan İsrail askeri birliğine havan toplu saldırı düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu Yahudi varlığının Filistin halkına yönelik saldırılarına karşı direnişin bir hak olduğu ilkesi” çerçevesinde yapıldığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

“Mücahitlerimiz işgal ordusunun saflarında ölü ve yaralıların olduğunu teyit etti. Ayrıca düşman uçaklarının da bölgeye iniş yaptığı görüldü.”

Siyonist ordudan söz konusu saldırıya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Gerginlik tırmanıyor

İşgal ordusu daha önce yaptığı açıklamada, Gazze’nin doğusunda İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin önde gelen komutanlarından Beha Ebu’l Ata’nın bulunduğu eve saldırı düzenlediklerini duyurmuştu. Saldırıda Ebu’l Ata ile eşi Esma Ebu’l Ata hayatını kaybetmişti.

Ayrıca Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, Yahudi varlığı ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyine düzenlediği hava saldırısında Muhammed Atiyye Hammude (20) ile Zeki Muhammed Adnan Ganame (25) ile İbrahim Dabus’un (26) yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Ebu’l Ata’nın ölümünün ardından, başta Tel Aviv olmak üzere işgal altında olan diğer bölgelere Gazze’den roket atılmıştı.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir