Home / News / HABER / GÜNCEL / Haydi, Bu Yıl Ramazan’ın Gelişini Nübüvvet Metodu Üzere Hilafet İle Karşılayalım
islam devleti default

Haydi, Bu Yıl Ramazan’ın Gelişini Nübüvvet Metodu Üzere Hilafet İle Karşılayalım

Ey Müslümanlar!

İçinde bu kutsal Kuranı Kerim’in indirildiği bu mübarek Ramazan ayı, Allah Subhânehu ve Teâlâ‘nın Kitabı ve Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in Sünnetine karşı saldırılara tanık oluyor.

Gerçekten de mevcut yöneticiler, Allah Subhânehu ve Teâlâ ve Rasûlü SallAllahu Aleyhi ve Sellem’e itaatsizlikte tüm sınırları aştılar. İslam’ın emrettiği gibi iyiliği emretmek, kötülükten nehyetmek yerine bu aşağılık yöneticiler, gece gündüz kötülüğü emretmek, iyilikten nehyetmek için çalışıyorlar!

Ey Müslümanlar!

Şüphesiz mevcut yöneticiler, bizim en büyük baş belamızdır. Bize karşı düşmanlarımızın elini güçlendiriyor ve bizim İslam’a göre yaşama hakkımızı inkâr ediyorlar. Bu belayı ortadan kaldırarak Allah Subhânehu ve Teâlâ ve Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem karşısında sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. İslam, bu belanın yalnızca zalimler ile sınırlı kalmayacağını, aksine gördükleri halde değiştirmek için hiç bir şey yapmazlarsa, zalimlerin kurbanlarını da kapsayacağını belirtmektedir. Kuşkusuz Allah Subhânehu ve Teâlâ, Kitabında şöyle buyurmaktadır:

وَاتَّقُوا فِتْنَةً لاَ تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ “Bir de öyle bir fitneden sakının ki o, içinizden sadece zulmedenlere erişmekle kalmaz. Biliniz ki, Allah’ın azabı şiddetlidir.” [Enfal 25] Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem de şöyle buyurdu:

إِنَّ النَّاسَ إِذَا رَأَوْا الظَّالِمَ فَلَمْ يَأْخُذُوا عَلَى يَدَيْهِ أَوْشَكَ أَنْ يَعُمَّهُمْ اللَّهُ بِعِقَابٍ مِنْهُ “İnsanlar bir zalimi görür de ona engel olmazlarsa, Allah’ın katından bir azap göndermesi yakındır.” [Tirmizi] Yine Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

وَالَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ لَتَأْمُرُنَّ بِالْمَعْرُوفِ وَلَتَنْهَوُنَّ عَنْ الْمُنْكَرِ أَوْ لَيُوشِكَنَّ اللَّهُ أَنْ يَبْعَثَ عَلَيْكُمْ عِقَابًا مِنْ عِنْدِهِ ثُمَّ لَتَدْعُنَّهُ فَلَا يَسْتَجِيبُ لَكُمْ “Nefsim elinde olana yemin ederim ki ya iyiliği emreder kötülükten nehyedersiniz ya da Allah katından bir azap gönderir de sonra O’na dua edersiniz, duanıza icabet etmez.” [Ahmed]

Evet, gerçekten de Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem, Müslümanlara yöneticileri dinleyip itaat etmeyi emretti. Ama haktan saptıklarında da onları muhasebe etmek ve onlara karşı gelerek amellerini reddetmeyi de farz kıldı. Çünkü Müslümanlar, yöneticilerin görevlerini yerine getirip getirmediklerini denetlemekle sorumludur. Yasak olan şeylerden onları korumakla yükümlüdür. Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

إِنَّهُ سَيَكُونُ عَلَيْكُمْ أَئِمَّةٌ تَعْرِفُونَ وَتُنْكِرُونَ فَمَنْ أَنْكَرَ فَقَدْ بَرِئَ وَمَنْ كَرِهَ فَقَدْ سَلِمَ وَلَكِنْ مَنْ رَضِيَ وَتَابَعَ “Şüphesiz imamlar olacaktır, onları tanıyacak ve inkar edeceksiniz. Kim inkâr ederse, beri olur. Kim de kerih görürse, selamete erer. Razı olup tabi olanlar…” [Tirmizi]

Ey Müslümanlar!

Bu, İslam’ı uygulamak üzere biat yoluyla iktidara gelen, ama sonra ihmalkâr davranan yöneticileri muhasebe etmekle ilgilidir. Peki ya iktidarı gasp eden ve daha iktidarın ilk gününden itibaren İslam’ı ayaklar altına alan mevcut yöneticiler ile ilgili durum nasıl olacaktır? Zalim karşısında hak sözü haykırmamıza engel olmak için içimizde korku yayan ins ve cin şeytanlarının vesveselerine gelince; Allah Subhânehu ve Teâlâ şöyle buyuruyor:

قُلْ لَنْ يُصِيبَنَا إِلَّا مَا كَتَبَ اللَّهُ لَنَا هُوَ مَوْلَانَا وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ “De ki: Allah’ın bizim için yazdıkları dışında hiçbir şey bize isabet etmez. O bizim Mevla’mızdır. Müminler, ancak Allah’a tevekkül etsinler.” [Tevbe 51] Yine Allah Subhânehu ve Teâlâ şöyle buyurdu:

أَتَخْشَوْنَهُمْ فَاللَّهُ أَحَقُّ أَنْ تَخْشَوْهُ إِنْ كُنتُمْ مُؤْمِنِينَ “Onlardan mı korkuyorsunuz? Eğer müminler iseniz Allah korkmaya daha layıktır!” [Tevbe 13] Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem de şöyle buyurdu:

أَلَا لَا يَمْنَعَنَّ أَحَدَكُمْ رَهْبَةُ النَّاسِ أَنْ يَقُولَ بِحَقٍّ إِذَا رَآهُ أَوْ شَهِدَهُ فَإِنَّهُ لَا يُقَرِّبُ مِنْ أَجَلٍ وَلَا يُبَاعِدُ مِنْ رِزْقٍ “Sizden birisi hakkı gördüğünde veya hakka şahit olduğunda insanlardan korkusu hakkı söylemesine engel olmasın. Şüphesiz ki hakkı söylemesi veya önemli bir şeyi zikretmesi ne ecelini yakınlaştırır ve ne rızkını uzaklaştırır.” [Ahmed]

Dolayısıyla Ey Müslümanlar! İman ve zalimden korkmak, aynı kalpte aynı anda olmaz. Bu yüzden haydi her zamankinden daha güçlü ve yüksek sesle Hilafeti talep edelim.

Ey silahlı kuvvetler içindeki yiğit kahramanlar!

Bu Ramazan, yüksek sesle ve net bir şekilde Hilafet talebi, her düzeyde Dünya’nın her köşesine ulaşmıştır. Şimdi İslam’ın uygulanmasını pratik bir gerçek haline dönüştürmek sizin sorumluluğunuzdadır. Aynen Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem zamanında soylu Ensar’ın yaptığı gibi bunu başarabilecek yegâne maddi güce siz sahipsiniz. Bu Ramazan, düşmanlarına karşı Müslümanların kalkanı Hilafeti kurmak için Şeyh Ata ibn Halil Ebu Raşta liderliğinde Hizb-ut Tahrir‘e nusret verin. Gelin Ramazan ayını tekrar eskisi gibi zafer ayına dönüştürün. Mevcut yöneticiler yerine Salih olanları getirerek Allah Subhânehu ve Teâlâ‘nın vaadini, Nübüvvet metodu üzere Hilafeti geri getirerek ceberut saltanata son vermekle de Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem‘in müjdesini gerçekleştirin. Allah Subhânehu ve Teâlâ şöyle buyurdu:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الأَرْضِ Allah sizden iman edip Salih amel işleyenleri yeryüzünde elbette halife kılacağını vaat etti.” [Nur 55] Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem de şöyle buyurdu:

ثُمَّ تَكُونُ مُلْكًا جَبْرِيَّةً فَتَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةً عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ ثُمَّ سَكَتَ “Sonra ceberut saltanat olacaktır. Allah’ın olmasını dilediği kadar olacaktır. Sonra kaldırmak istediğinde de kaldıracaktır. Sonra Nübüvvet metodu üzere Hilafet olacaktır. Sonra sustu.” [Ahmed]

Ayrıca...

[12 Kasım 2019] Hizb-ut Tahrir Türkiye Haftalık Değerlendirme Toplantısı

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Türkiye gündemini meşgul eden önemli konuları değerlendiriyor… …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir