Home / News / HABER / TÜRKİYE / AK Parti’den laiklik açıklaması; Laiklikle sorunumuz yok
islam devleti default

AK Parti’den laiklik açıklaması; Laiklikle sorunumuz yok

AK Partili Bostancı partilerinin laiklikle sorunları olmadığını belirterek anayasa sürecinde böyle bir gündem olmadığını söyledi, Mustafa Şentop ise partinin anayasa teklifinde laikliğin yer aldığını açıkladı

“Yeni anayasada laiklik olmamalı” sözlerinin ardından CHP, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı istifaya çağırırken, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “AK Parti’nin laiklikle ilgili problemi yoktur. Anayasa taslağında böyle bir gündemimiz de yoktur” dedi.

Kahraman’ın sözlerinden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Toplumsal barışımıza çoktandır kastedenlerin bu ilkeyi yok saymasına şaşırmamalıyız. Laiklik, herkes dinini özgürce yaşasın diye var” ifadesini kullandı.

AK Parti’li Bostancı ise AK Parti’nni laiklik ile problemi olmadığını, anayasa sürecinde laikliğin kaldırılması gibi bir gündemin de olmadığını söyledi.

ŞENTOP: AK PARTİ’NİN TEKLİFİNDE LAİKLİK VAR

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın anayasada laikliğin olmaması gerektiği yönündeki ifadeleriyle ilgili bir açıklama da AK Parti İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’tan geldi.

Mustafa Şentop, Kahraman’ın AK Parti adına konuşmadığını belirterek partinin teklifinde laiklik maddesinin olduğunu söyledi.

Şentop’un açıklaması şöyle:

“Sorun laillikte değil laiklik uygulamasında. Meclis Başkanı parti adına konuşmuyor. Laikliğin anayasa metninden çıkarılmasını tartışmış bile değiliz. Anayasa teklifimizde laiklik var.”

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir