Home / News / HABER / DÜNYA / ABD’li güvenlik uzmanı: Nükleer silahları Türkiye’den çıkartalım

ABD’li güvenlik uzmanı: Nükleer silahları Türkiye’den çıkartalım

ABD’de Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’ne bağlı Savunma Politikası ve Silah Kontrolü kurumu eski Direktörü olan Steve Andreasen, Türkiye’deki taktik nükleer silahların kolaylıkla cihatçıların eline geçebileceğini savundu.

ABD’li savunma uzmanları: Türkiye’de istikrar yokken İncirlik’te nükleer silah tutmak akıllıca değil

Washington’daki Nükleer Tehdit İnisiyatifi kurumunda danışmanlık görevini yürüten Andersen, Los Angeles Times’da yayınlanan yazısında, İncirlik Üssü’nün Türk komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van’ın darbe girişimi nedeniyle tutuklanmasına değinerek şöyle yazdı: “Tarihte tekrarlar değil dersler vardır. İncirlik’teki Türk üssünde bulunan komutan, ABD’nin nükleer silahlarını koruyan üssün çevresindeki askerlerine silahlarını ABD askerlerine çevirmeleri emri verseydi ne olurdu?”

Türkiye’de Suriye sınırında cihatçıların kontrolündeki bölgeye 97 kilometre uzaklıkta bulunan NATO’ya ait nükleer silahların durumu, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında ABD’de ve NATO içinde tartışmaya yol açmıştı.

Andreasen, “Türkiye’de Amerikan karşıtlığıyla güçlenen uzun süreli bir siyasi belirsizliğin içindeyiz. Oradaki her türlü nükleer silah iç siyasi karışıklıkları düzeltmekten çok, daha da karmaşık hale getirir” ifadelerini kullanarak “Nükleer silahlarımızı Türkiye’den çıkartalım” diye yazdı.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir