Home / News / HABER / TÜRKİYE / Rusya ve İsrail tamam, sırada Suriye ve Mısır var!

Rusya ve İsrail tamam, sırada Suriye ve Mısır var!

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya ve İsrail’le ilişkileri normalleştirdiklerini belirterek, “Şimdi inşallah diğer ülkeler Mısır’la, Suriye ile de kısa sürede ilişkileri normalleştirmek için Türkiye ciddi bir atağa geçti. Diğer ülkelerle de bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen “65. Hükümet’i̇n İlk Yüz Günü” değerlendi̇rme toplantısında çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Turizme kötü başladıklarını ifade eden Yıldırım, “Rusya ile ilişkilerimiz maalesef iyi değildi. Artık Rusya’yla, İsrail’le ilişkileri normalleştirdik. Şimdi inşallah diğer ülkeler Mısır’la, Suriye ile de kısa sürede ilişkileri normalleştirmek için Türkiye ciddi bir atağa geçti. Diğer ülkelerle de bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Dış politika prensiplerinin “dostlukları artırmak, düşmanlıkları azaltmak” üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bunun gereğini de adım adım yapıyoruz, yapmak zorundayız. Çünkü Türkiye bölgedeki herkesin umut bağladığı bir ülkedir. Türkiye’deki güven ve istikrar bozulursa bölgenin değil, dünyanın dengesi değişir. Bunun nelere mal olacağını 15 Temmuz gecesi hep beraber milletimiz yaşadı. Allah’tan millet ülkesine sahip çıktı, geleceğine sahip çıktı. Bütün aziz milletimize o gece ortaya koyduğu büyük kahramanlıktan dolayı şükranlarımızı, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyoruz.”

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir