Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / ‘Rusya ve Suriyeli muhalifler Türkiye arabuluculuğunda görüştü’

‘Rusya ve Suriyeli muhalifler Türkiye arabuluculuğunda görüştü’

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu, Türkiye’nin arabuluculuğunda Ankara’da Rusya ve muhalifler arasında gizli görüşmeler yapıldığını doğruladı.

RİA Novosti’ye konuşan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu yetkilisi Samir Naşar, “Bu görüşmeler Türkiye’nin çabaları ile çok temkinli bir biçimde üç gün yapıldı. Toplantılara Türkiye’nin etki edebileceği gruplar katıldı” dedi.

Görüşmelerde tarafları kimlerin temsil ettiğine ilişkin bilgi vermeyen Naşar’ın anlattığına göre taraflar Halep’te BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın teklifleri doğrultusunda bir çözüme ulaşılabilmesi için bir plan hazırlamaya çalıştı. Naşar şöyle devam etti: “Fakat anlaşılan (görüşmeler sonucunda) bir anlaşmaya varılamadı. Zira Halep’te abluka altında olan güçler sonuna kadar savaşma ve hiçbir yere gitmeme kararı aldı.”

İngiliz Financial Times gazetesi dört Suriyeli muhalifi kaynak gösterdiği bir haberinde, Ankara’nın Suriyeli muhalifler ve Rus yetkililer arasında arabuluculuk yaparak tarafları bir araya getirdiğini yazmıştı. Haberde görüşmelerde Halep’teki çatışmaların sonlandırılması üzerinde durulduğu belirtilmişti.

Lavrov: Ankara’nın katılımıyla Suriyeli muhaliflerle temasa geçiyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’deki silahlı muhalif gruplarla Türkiye’nin katılımıyla temasa geçtiklerini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Alanya’daki görüşmelerinin ardından konuşan Lavrov, Suriye’deki muhalif gruplarla ve saha komutanlarıyla temasa geçmekten hiçbir zaman kaçınmadıklarının altını çizdi.

Rusya Dışişleri Bakanı, “Türk meslektaşlarımız da muhaliflerle ve komutanlarla iletişim halinde oldukları için Ankara’nın katılımıyla muhaliflerin ruh haliyle ilgili bilgi değişimi yapıyoruz. Ayrıca daha önce BM ve Uluslararası Suriye Destek Grubu’nda konuşulduğu gibi muhalifleri çözümün parçası olmaları yönünde teşvik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Lavrov, anlaşılır nedenlerden ötürü görüşmeler hakkında bilgi veremeyeceklerini, çalışmaların profesyonelce yapıldığını ve devam ettiğini de kaydetti.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir