Home / News / HABER / DAVA / #Hilafet Konferansı Bağlamında Mahmut Kar Gözaltına Alındı!

#Hilafet Konferansı Bağlamında Mahmut Kar Gözaltına Alındı!

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti tarafından, 5 Mart 2017 Pazar Günü İstanbul’da düzenlenmesi planlanan “Dünya Hilafet’e Neden Muhtaç?” başlıklı konferans öncesinde ifadelerine başvurulmak üzere Bayrampaşa Emniyeti’nce çağrılan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar ve Osman Yıldız gözaltına alındı!

Müslümanların ve insanlığın hakiki maslahatının nerede olduğunun ifade edileceği ve Dünyanın Hilafet’e neden muhtaç olduğunun argümanlarının zikredileceği böylesine kapsamlı bir konferans öncesinde gerçekleştirilen bu gözaltı, “fikir hürriyetinin alabildiğine kullanıldığı”, “baskı döneminin sona erdiğinin” ifade edildiği şu günlerde çok ironiktir.

Görünen o ki yapılan bu hukuksuz uygulama, muhalefet, Hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting alanlarında ısrarla altını çizdiği “hukukun üstünlüğü” ilkesinin, sadece insanların oylarını alabilmenin argümanı haline gelmiş, romantik söylemlerden biri olmuştur.

Bu hukuksuz uygulamaya derhal son verilmesini ve Sayın Mahmut Kar ve Osman Yıldız’ın serbest bırakılmasını talep ediyor; tüm duyarlı kesimleri bu sindirme operasyonuna ses vermeye davet ediyoruz.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir