Home / News / HABER / DAVA / Hizb-ut Tahrir Hollanda: “#İdlibÖlüyor; Suskunluğu Kırın!”

Hizb-ut Tahrir Hollanda: “#İdlibÖlüyor; Suskunluğu Kırın!”

İdlib kuşatmasının başladığı şu günlerde, Hizb-ut Tahrir Hollanda, önemli bir konferans ve kampanya düzenliyor. Hizb-ut Tahrir Hollanda Resmi Sözcüsü Okay Pala yaptığı açıklamayla kampanyanın startını verdiklerini ifade etti.

Okay Pala’nın açıklaması şu şekilde:

“Suriye’de altı sene önce Müslüman halk tarafından diktatör Esed ve rejimine karşı başlatılan mübarek Şam direnişini, şer güçler İdlib’de var güçleriyle sona erdirmeye çalışıyorlar.

Halep’in entrika ve ihanetler neticesinde Esed rejiminin eline düşmesinden sonra sıra İdlib’e gelmiştir. Çünkü direnişin son kalesi olarak İdlib görülüyor. İdlib düşmesiyle, Suriye’deki mübarek direnişin de sona ereceği kâfir ve kukla devletler tarafından umuluyor.

Bu amaçla geçtiğimiz birkaç haftadan beri, İdlib ve civarında katil Rusya ve Esed ordusu saldırılarının şiddetini arttırmış bir şekilde İdlib’i yağmalıyorlar. Hatta hastaneler, okullar ve savaşçı grupluların bulunmadığı sivil yerleşim bölgeleri bile yerle bir ediliyor. Saldırılarda katledilen kadın ve çocuklar dâhil birçok masum sivil sayısı her geçen gün artıyor. Dünya medyası ve İslam dünyasının siyasi otoriteleri başta olmak üzere neredeyse tüm insanlık, bu konuda duyarsız, sesiz ve tepkisiz kalıyor.

Hizb-ut Tahrir Hollanda tarafından, “İdlib Ölüyor; Suskunluğu Kırın!” başlığı altında, İdlib’deki Müslümanların katliamına karşı sessiz kalmamak, bu meseleyi dünya Müslümanlarının gündemine taşınmak ve tek İslamî çözümü arz etmek amacıyla bir kampanya başlatılmıştır.

Bu minvalde Şam devrimindeki, Amerika’nın rolü ve ‘garantör’ devletler olarak adlandırılan Rusya, İran ve Türkiye üçlüsünün iş birliği, masaya yatırıp incelenecek, İslamî çözümü ve Müslümanların tavrının ne ve nasıl olması gerektiğini açıklamaya çalışacağız.

İnşallah bu kampanyayı, değişik üslup ve medya vasıtalarıyla gündeme taşıyıp sizlere sunacağız. Bu doğrultuda; 15 Ekim günü Amsterdam’da bir konferans düzenleyeceğiz. Yukarıdaki meseleleri ve buna benzer diğer soruları konferans sırasında cevaplamaya çalacağız. Konferansımızda yerli konuşmacalarımızın dışında Hizb-ut Tahrir Suriye Medya sözcüsünün mesajı ve buna ilaveten İdlib’den Amerika asıllı muhabir Bilal Abdul Kerim ile de canlı bağlantı sağlanacak.

Muhakkak ki bu kampanya ve konferansımız, İslam Ümmeti’nin geleceğine dair endişe duyan herkes için vazgeçilmez bir atılımdır. Bu duyarlılığı taşıyan herkesten kampanyamıza katkıda bulunmasını ve destek vermesini talep ediyoruz.

Çalışmak bizden, yardım Allah’tan.”

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir